Tatang Sumarsono

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Tatang Sumarsono nyaéta salah sahiji pangarang Sunda. Lahir jeung gedé di Tasikmalaya.[1] Kasang tukang kahirupanana prah waé kawas budak nu lian. Resep ngarang ti keur umur wewelasan kénéh.[1]

Munggaran pisan karanganana dimuat dina majalah Manglé taun 1974. Kadieukeunana, sakapeung sok rada produktif. Aya kana lima likur taunna jadi wartawan di sawatara surat kabar jeung majalah, boh nu terbit di Bandung boh nu terbit ti Jakarta.[1]

Kungsi dilélér hadiah Jumalistik Adinegoro 1985 dina widang fotografi. Dina widang sastra Sunda, Tatang kungsi dilélér hadiah Sastra LBSS, Samsudi, Rancagé ,jeung DK Ardiwinata. Tatang tamat ti Jurusan Pendidikan Basa Daérah IKIP (ayeuna jadi Universitas Pendidikan Indonesia) Bandung taun 1982.[1] Jaman keur mahasiswa sok milu aktif dina organisasi kamahasiswaan. Tatang aktif di Persatuan Pencak Silat Indonesia (PPSI) Jawa Barat. Buku-bukuna anu kungsi diterbitken ku Kiblat Buku Utama di antarana Galuring Gending2000,Kamus Populer Bergambar Sunda-Indonesia(2001), jeung Si Sekar Panggung 2007.[1]


Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana

Rujukan[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
  1. a b c d e Tatang Sumarsono. Ochank. 2007. Bandung: Kiblat