Aam Amilia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Aam Amilia
Aam-amilia.jpg
Aam Amilia
Babar: 21 Désémber 1946
Bandung
Pakasaban:Ketua Paguyuban Sastrawati Sunda (Patrem) (nepi ka 2010)
Kawarganagaraan:Indonésia
Génré:Carpon, Novel, Éséy
Karya debut:Samagaha (1969)
Garwa/carogé:Abdullah Mustapa

Aam Amilia (gumelar di Bandung, 21 Désémber 1946), salah sahiji pangarang wanoja Sunda nu kawilang produktif tur miboga peran penting dina Sastra Sunda. Kungsi kuliah di Fakultas Hukum Universitas Padjadjaran (UNPAD) tapi teu hatam. Mimiti ngarang ti taun 1960-an nepi ka 2006 ngahasilkeun ratusan carpon jeung puluhan buku.

Kungsi jadi wartawan jeung rédaktur Majalah Manglé, majalah Hanjuang, koran Sipatahoenan, tabloid Galura, tabloid Kudjang, koran Sunda, jeung wartawati Pikiran Rakyat. Anjeunna salah sahiji nu milu marajian diadegkeunna Patrem (Paguyuban Pangarang Wanoja Sunda) jeung Majalah Sunda Rumaja Sora. Salian ti eta, nepi ka kiwari aktif ngasuh rubrik Sekelumit Romatika Kehidupan dina Harian Umum Pikiran Rakyat.

Karya-karyana[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]

Old book bindings.jpg
Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana