Dodong Djiwapradja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dodong Djiwapradja nyaéta salah sahiji panyajak di tatar Sunda. Lahir di Banyuresmi, Garut, Jawa Barat, tanggal 25 September 1928 tilar dunya 23 Juli 2009. [1]

Riwayat Atikan[édit | édit sumber]

Ti SD taun 1916 nepi ka SMA tahun 1951, sakola di Bandung. [2]

Taun 1951—1952 kuliah di Fakultas Sastra, Universitas Indonesia, tapina teu nepi ka tutas menangkeun sarjana.

Nuluykeun nyiar élmu ka Akademi Hukum Militer lulus taun 1960 jeung Perguruan Tinggi Hukum Militer nepi ka menangkeun gelar sarjana hukum taun 1963.

Lalampahan Karir[édit | édit sumber]

Saprak ngamimitian nyiar elmu di paguron luhur nepi ka tutasna menangkeun gelar sarjana, Dodong remen nalungtik widang kasusastraan sarta kabudayaan, hususna kasusastraan jeung kabudayaan Sunda anu pernahna diayakeun ku Proyék Sundanologi. Manéhna ogé kungsi ilubiung dina nyusun Ensiklopedi Kabudayaan Sunda nu dikokolakeun ku Ajip Rosidi. Kungsi ogé digawé di penerbit Pustaka Rakyat nu dipingpin ku Sutan Takdir Alisjahbana taun1949, mancén jadi redaktur majalah Angkasa taun 1950, ogé jadi perwira hukum di Lanuma Husein Sastranegara, Bandung nepi ka pangsiunna taun 1976. Ngan saacan pangsiun, manéhna digawé salaku guru SMA IPI Jakarta taun 1953—1958 , anggota Komisi Istilah Seksi Penerbangan taun 1951—1960, anggota pengurus pleno BMKN taun 1960, ogé dosen luar biasa Estetika di Fakultas Sastra, Universitas Indonesia, taun 1962—1964. Panungtung, satutasna pangsiun, digawé salaku dosen luar biasa di Fakultas Sastra, Universitas Padjadjaran, Bandung taun 1979—1985.

Old book bindings.jpg
Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana
  1. "Artikel "Dodong Djiwapraja" - Ensiklopedia Sastra Indonesia". ensiklopedia.kemdikbud.go.id. Diakses tanggal 2019-11-23. 
  2. "Artikel "Dodong Djiwapraja" - Ensiklopedia Sastra Indonesia". ensiklopedia.kemdikbud.go.id. Diakses tanggal 2019-11-23.