Syarif Amin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Syarif Amin atawa Moehammad Koerdie katelahna Pa Kurdi nyaéta salah sahiji pangarang Sunda (Ciamis, 7 Séptémber 1907-Bandung 1991).[1] Manéhna kaasup tokoh perintis pérs Indonésia.[1] Mimiti ancrub kana kagiatan jurnalistik taun 1929, jadi wartawan surat kabar basa Sunda Sipatahoenan.[1] Taun 1938, kaselir jadi pamingpin rédaksina, di sagigireun jadi pananggung jawab rédaktur mingguan Bidjaksana.[1] Dina jaman Jepang, milu jadi réngréngan rédaktur koran Tjahaya.[1]

Dina jaman sanggeus merdéka, kungsi medalkeun surat kabar Soeara Merdéka jeung Indonésia, tapi ahirna balik deui nyekel Sipatahoenan tepi ka awal taun 1970-an.[1] Sanggeus lésot ti Sipatahoenan, manéhna jadi diréktur PT Balé Bandung jeung rédaktur majalah Prima.[1]

Dumasar kana jasa-jasana dina ngabeungharan sastra Sunda, dina taun 1990 Pa Kurdi dilélér Hadiah Rancagé pikeun jasa-jasana.[1]

Karya-karyana[édit | édit sumber]

  1. Di Lembur Kuring
  2. Saumur Jagong
  3. Keur Kuring di Bandung
  4. Kembang Patapan
  5. Asal-usul Logojo Paris
  6. Rajapati
  7. Babu Kajajadén
  8. Nyi Haji Saonah
  9. Manéhna [1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Amin, Syarif. 2013. Manéhna. Bandung: Kiblat Buku Utama


Soekarno.jpg


Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana