Apung Supena Wiratmaja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Apung Supena Wiratmaja nyaéta salah saurang pangarang Sunda, lahir di Cicaléngka, Bandung, ping 7 April 1936. manéhna mangrupakeun salah sahiji inohong tembang Sunda Cianjuran, pangarang lagu-lagu tembang Sunda, pangarang buku tembang Sunda, pamingpin dina perkumpulan tembang Sunda, ogé jadi guru Kokar Bandung. lagu-lagu ciptaanna diantarana aya "Balaka" (Terus terang), "Jangji Asih" (Janji Kasih), jeung "Kutamaya". Dina taun 1963, manéhna pernah jadi Guruminda dina Gending Karesmén Lutung Kasarung karya R.T.A. Sunarya. Ogé pernah jadi anu mawa makalah dina seminar Tembang Sunda anu diayakeun ku UNPAD dina taun 1974 jeung di taun 1976 anu diayakeun ku Dewan Kabudayaan Jawa Barat. manéhna nyusun buku Sumbangan Asih ka Tembang Sunda (Bandung 1964). Dina taun 1958 manéhna jadi juara Pasanggiri Tembang Sunda sa Jawa Barat.


Old book bindings.jpg
Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana