Ningrum Djulaéha

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ningrum Djulaeha nyaéta salah saurang pangarang Sunda.[1] Anu lahir di Bogor, 15 Séptémber 1934, pupus di Bandung 16 Juli 1993.[1] Satamatna ti SGA Bogor, kungsi ngajar di SGB Subang.[1] Ti dinya milu kuliah di IKIP Bandung nepi ka sarjana muda, tuluy digawé di Kanwil Depdikbud Jawa Barat, di Bandung nepi ka pangsiun.[1] Salian ti sok ngarang, Ningrum kungsi jadi rédaktur majalah Manglé jeung majalah Handjuang.[1] Karanganana salian ti dimuat dina éta dua majalah téh, dimuat deuih dina majalah Pélét.[1] Kungsi meunang hadiah ti majalah Manglé (1966)jeung ti LBSS (1991).[1] Bukuna nu geus medal Halimun Mungkur (1967), Arca (1969), jeung Parikesit jeung Ki Utamanyu (1983).[1] Naskah jeung prufdruk kumpulan carita pondokna Menak Anyar nu geus dikoreksi, dibawa ku redaktur pamedalna anu henteu asup deui ka kantorna bari henteu bebeja jeung henteu mulangkeun éta naskah (jeung dokumen liana) ka pamedalna.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i Djulaeha Ningrum. 2010. Cahaya Gumawang dina Ati. Bandung : PT Kiblat Buku Utama


Soekarno.jpg


Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana