Hadi AKS

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hadi AKS nyaéta salah saurang pangarang Sunda. Hadi AKS gumelar di Citapis, Pandeglang dina kaping 16 Méi 1965[1]. Hadi téh lulusan Jurusan Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda IKIP (ayeuna mah UPI) Bandung. Ti saprak asup kuliah di IKIP, Hadi hayang jadi pangarang tuluy ngamimitian nulis dina taun 1985. Taun 1986 kabiruyungan ngilu kursus ngarang Sundanologi[1]. Rupa-rupa karya sastra Sunda geus ditulis ku Hadi AKS, di antarana: sajak, carpon, novel, jeung fiksimini[1]. Salaku pangarang Sunda anu produktif nulis rupa-rupa karya sastra, Hadi AKS kungsi dilélér penghargaan kayaning: Hadiah sastra LBSS, D. K. Ardiwinata, Anugerah Soeria Di Radja, sarta Hadiah Sastra R., H. Oeton Moechtar.[1] Carpon munggaran Hadi AKS nu dimuat di majalah Katumbiri nyaéta “Nu Mulang Pasosoré”[1]. Karangan-karanganna loba dimuat dina sawatara majalah jeung koran Sunda kayaning, Manglé, Galura, Cupumanik, jeung média citak séjénna[1]. Karya-karya Hadi AKS, anu geus medal mangrupa buku di antarana: novél Saéni (2014), kumpulan sajak Ombak Halimun (2002), kumpulan carpon Oknum (1998), kumpulan carpon Kalapati (2012), jeung réa- réa deui[1].

Rujukan[édit | édit sumber]

Old book bindings.jpg
Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana
  1. a b c d e f g [AKS, Hadi. 2012. "Kalapati"], Bandung: Kiblat.