Godi Suwarna

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Godi Suwarna
Babar: 23 Mei 1956
Tasikmalaya
Pakasaban:Guru, Redaktur Surat Kabar Sipatahunan,PNS, Pangarang
Kawarganagaraan:Indonésia
Génré:Carpon, Sajak, Novel, Drama,
Garwa/carogé:Rahmayati Nila Kusumah

Godi Suwarna salah sahiji pangarang Sunda nu karyana euyeub pisan, gumelar di Tasikmalaya ping 23 Mei 1956.[1] Ayeuna matuh di Ciamis.[2] Mimiti daria ngarang sajak jeung carpon dina basa Sunda ti mimiti taun 1976 nalika masih kénéh jadi mahasiswa di IKIP Bandung tug nepi ka kiwari.[1] Lian ti ngarang, ogé resep maén sandiwara ti bubudak.[1] Pernah ngilu maén, jadi sutradara sarta nulis lakon di antarana waé dina "Burung-burung Hitam", "Orang-orang Kelam", "Gaok-gaok Geblek" jeung "Gor Gar".[1] Sanggeus kuliah, ngadegkeun grup téater jeung papada mahasiswa IKIP Bandung.[2]

Kungsi jadi Sutradara Terbaik Porseni Mahasiswa Tingkat Nasional (1981).[2] Tuluy ngagabung di STB (Studi Klub Téater Bandung), diajar néater ka Suyatna Anirun.[2] Di STB, kungsi maén “King Lear”, “Sang Naga”, jeung “Impian di Tengah Musim”.[2] Taun 1997, nyutradaraan pagelaran puisi Konglomérat Kéré Lauk di Universitas Wollongong, Australia.[2] Taun 2005, dihiras maca sajak Sunda dina acara Utan Kayu International Literary Biannele, jeung dina acara International Poetry féstival Indonésia 2006 nu dialpukahan ku Dewan Kesenian Jakarta.[2]

Karya-karyana[édit | édit sumber]

Sajak jeung carponna sababaraha kali dilélér Hadiah Sastra ti LBSS (Lembaga Basa jeung Sastra Sunda), Paguyuban Pasundan, majalah Manglé jrrd.[2] Buku kumpulan sajakna nu geus medal nyaéta Jagat Alit (1979), Surat-surat Kaliwat (1982), Blues Kéré Lauk (1992) jeung Sajak Dongéng Si Ujang (1998).[2] Sajak-sajakna ogé aya nu dikumpulkeun dina buku Antologi Puisi Sunda Mutakhir bareng jeung karya-karya Eddy D. Iskandar, Yoseph Iskandar jeung réa-réa deui.[1]

Ari buku kumpulan carponna nu geus terbit nyaéta Murang-Maring (1980) jeung Serat Sarwasatwa (1995).[2] Buku Blues Kéré Lauk dilélér Hadiah Sastra Rancagé dina taun 1993.[2] Serat Sarwasatwa dilélér Hadiah Sastra Rancagé taun 1996.[2] Naskah novel Sandékala dilélér Hadiah Sastra Daéng Kanduruan Ardiwinata dina taun 1998.[2] Naskah novel Déng dilélér Hadiah Sastra Oeton Moehtar taun 2000.[2] Ti mimiti taun 1998, ngaalpukahan acara Nyiar Lumar, pagelaran rupa-rupa kasenian sapeuting jeput di situs Astana Gedé, Kawali.[2] Teu disangka ti anggalna, éta acara dua taun sakali téh tétéla jadi pangdeugdeugan tatamu ti mana-mana.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Godi Suwarna (Diaksés tanggal 15 Oktober 2011)(id)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p Suwarna, Godi.2007.Jiwalupat Opat Kumpulan Sajak.Bandung:Geger Sunten


Old book bindings.jpg


Daptar Sastrawan Sunda
Aam AmiliaAan Merdéka PermanaAbdullah MustappaAcép Zamzam NoorAchdiat Karta MihardjaAdang SAjip RosidiAhmad BakriAkub SumarnaApip MustapaApung Supena WiratmajaArthur S. NalanAyatrohaédiBéni SetiaBudi Rahayu TamsyahCécép BurdansyahDadan SutisnaDarpanDédén Abdul AzizDédy WindyagiriDodong DjiwapradjaDuduh DurahmanDyah PadminiEddy D. IskandarElin SyamsuriÉtti R.S.Godi SuwarnaHadi AKSHasan Wahyu AtmakusumahHawé SetiawanHérmawan AksanHidayat SuryalagaHolisoh M.EIskandarwassidJeihanJuniarso RidwanKarna YudibrataKarno KartadibrataKi UmbaraKis WSM.A. SalmunMéméd SastrahadiprawiraMoch. AmbriNanéng DaningsihNingrum DjulaéhaNano. SNazarudin AzharPopon SaadahRahmat M.A.SRahmatullah Ading Affandie (RAF)Ramadhan K.HRustandi KartakusumaSaéful BadarSaini K.M.Sajudin NatadisastraSamsoediS.M. ArdanSoni Farid MaulanaSunarya P.K.Syarif AminTatang SumarsonoTaufik FaturohmanTéddi MuhtadinTini KartiniUsép RomliUs TiarsaWahyu WibisanaYayat HéndayanaYooke TjuparmahYoséph IskandarYuhanaYus RusamsiYus Rusyana