Ratu Inhyeon ti Joseon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Ratu Inhyeon)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ratu Inhyeon
Ratu Joseon

Ratu Joseon
Memerintah 1681-1688 (7 taun)
Dipayunan ku Ratu Ingyeong
Diteraskeun ku Jang Ok-jeong
Memerintah 1694-1701 (7 taun)
Dipayunan ku Jang Ok-jeong
Diteraskeun ku Ratu Inwon
Pasangan Raja Sukjong ti Joseon
Rama Min Yoo-jung
Ibu Nyonya Soong
Gumelar 1667
Yeongju, Propinsi Gyeonggi, Joseon
Maot 1701
Istana Changdeok, Koréa
Makam Myeongreung, Provinsi Gyeonggi
Ratu Inhyeon ti Joseon
Hangul인현왕후
Hanja仁顯王后
Alih Aksara anu DisampurnakeunInhyeon Wanghu
McCune-ReischauerInhyŏn Wanghu

Ratu Inhyéon (Hangul: 인현왕후, Hanja: 仁顯王后) (16671701) nyaéta ratu kadua Raja Sukjong jeung salah sahiji ratu anu dipikawanoh ti Dinasti Joseon.[1]

Biografi[édit | édit sumber]

Manéhna berasal ti Wangsa Min Yéoheung, putri kadua Min Yu-jung (Hangul: 민유중, Hanja: 閔維重)[2] (16301687) jeung pamajikan kaduana, Nyonya Song ti klan Song Eunjin.[3]

Manéhna kawin jeung Raja Sukjong salaku ratu kaduana dina taun 1681, keur yuswana 14 taun.[1]

Dina taun 1688, Ratu Inhyéon digulingkeun lantaran nolak pengangkatan gelar putra mahkota ka anak Jang Hui-bin, tuluy pikeun Hui-bin diangkat jadi ratu Sukjong katilu.[1]

Taun 1694, Sukjong ngangkat deui Inhyéon jadi ratu, sarta nurunkeun status pikeun Ok-jéong jadi hui-bin deui.[1]

Dina taun 1701, ratu Inhyéon pupus lantaran diguna-guna ku Jang Hui-bin jeung lanceukna, pikeun Hui-jaé.[1] Lantaran kabukti bersalah, tuluy pikeun Hui-bin dititah nginum racun.[1]

salah sahiji dayang Ratu nulis buku anu disebut Inhyeon Wanghu Jeon (Hangul: 인현왕후전, Hanja: 仁顯王后傳, Kisah Ratu Inhyéon), anu aya kénéh nepi ka kiwari.[1] Ratu Inhyéon dimakamkeun di Myéongreung (명릉) di Provinsi Gyéonggi, sarta Sukjong dimakamkeun di deukeut makamna di aréa nu sarua.[1] Ratu Inhyéon teu boga anak.[1]

Gelar anumerta [1][édit | édit sumber]

  • Hyogyéong Sukséong Jangsun Wonhwa Uiyéol Jéongmok Inhyéon Wanghu
  • 효경숙성장순원화의열정목인현왕후
  • 孝敬淑聖莊純元化懿烈貞穆仁顯王后

Kulawarga [4][édit | édit sumber]

  • Bapa
    • Min Yu-jung (Hangul: (민유중), Hanja: 閔維重)
  • Indung
    • Nyonya Song ti Wangsa Song Eunjin (Hangul: 은진 송씨, Hanja: 恩津 宋氏), istri kadua Min Yu-jung
  • Sadérék
    • Min Jin-hu (Hangul: 민진후, Hanja: 閔鎭厚) (1659–1720), kakek moyang Maharani Myeongseong
    • Min Jin-won (Hangul: 민진원, Hanja: 閔鎭遠) (1664–1736)
    • Nyonya Min (Hangul: 민씨, Hanja: 閔氏), putri sulung Min Yu-jung
    • Nyonya Min (Hangul: 민씨, Hanja: 閔氏), putri katilu Min Yu-jung
  • Catatan

Ratu Inhyéon sacara teu langsung jadi moyangna Maharani Myeongseong liwat lanceuk lalakina, Min Jin-hu

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j Sejarah Korea (en) diakses tanggal 14 Maret 2016
  2. Entitled as "Internal Prince Yeoyang" (여양부원군).
  3. Entitled as "Lady Eunseong, Princess Consort to the Internal Prince" (Hangul: 은성부부인)
  4. The History of Joseon (en) diakses tanggal 23 Maret 2016
Ratu Inhyeon ti Joseon
Gelar: Ratu Joseon
Pangawasa saméméhna:
Ratu Ingyeong
Pangawasa saenggeusna:
Ratu Inwon


Nulis.jpg