Rujak juhi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rujak juhi

Rujak juhi téh kadaharan anu dihasilkeun tina campuran dua budaya, taya lian Cina jeug Batawi.[1] Ari juhi sorangan taya lian lauk sotong atawa cumi asin anu gedé.[1] Bahan pikeun nyampuran éta juhi kayaning: saladah, tahu goréng, bonténg, kulub éndog, émih, emping, jeung sambel kacang. [2]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

  1. Lontong 4 siki, teukteukan kurang leuwih 1 cm
  2. 250 gr emih baseuh, seupan 10 menit
  3. Tahu goréng 8 siki, teukteukan
  4. Kentang 2 siki, pesek tuluy teukteukan
  5. Bonténg 2 siki, teukteukan
  6. Juhi 100 gr, Beuleum nepika asak tuluy keureutan atawa di suir-suir
  7. Kurupuk sagu 100 gr
  8. Daun salada 6 lambar.[3]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  1. Nyieun saos kacangna heula: bebek atawa rendos, suuk, cengék, bawang bodas, jeung uyah.[4] Asupkeu cuka, gula, jeung cai saperluna, tuluy galokeun.[4]
  2. Sayagikeun dina piring: daun saladah, emih, tahu, kentang, kol, jeung juhi anu beunang neukteukan, tuluy kucuran sambel kacang.[4] Tunda kurupuk atawa emping diluhurna.[4]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Habsari, Rinto (2009). Info boga Jakarta. Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789792242928. 
  2. T. Erwin, Abang Erwin, Lilly (2009). Peta 100 Tempat Makan Legendaris. Yogyakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789792242928. 
  3. Rosliani, Noni (2008). Resep Lengkap Paling Muantap. Jakarta: Galangpress Group. ISBN 9796028318005. 
  4. a b c d Boga GPU., Tim (2011). Rujak dan asinan Seri makanan favorit. Yogyakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789796865192. 
Nulis.jpg