Sair (pakakas)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sair paranti ngala lauk

Sair (ᮞᮄᮁ) nyaéta parabot tina anyaman paranti ngala lauk [1] di walungan atawa kulah, dijieunna tina jaring nu maké tulang-tulang awi nu dibentuk semu lonyod maké gagang pondok.[2] Aya ogé nu dijieun tina anyaman awi nu wangunna ampir sarupa jeung ayakan anu ukuranna leuwih gedé jeung satengah buleud.[2] Alat anu wangunna siga ayakan gedé, anu ogé dipaké pikeun ngala lauk di situ atawa dano, disebut ogé sair.[2] Lamun rék digunakeun gagangna dicepeng tuluy sair didorongkeun nepi ka dasarna, tuluy diangkat.[2] Lauk nu beunang ku ieu alat biasana anu laleutik, hurang, nepi ka haremis anu kasiuk bakal nyangsang kana jaringna.[2] Anu maké alat sair biasana awéwé.[2]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Danadibrata, R.A. 2009. Kamus Basa Sunda. Bandung: Panitia Penerbitan Kamus Basa Sunda.
  2. a b c d e f Rosidi, Ajip. 2000. Ensiklopedi Sunda. Bandung:Pustaka Jaya


Nulis.jpg