Sirib

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sirib keur dipaké

Sirib (lifnet) nyaéta prabot pikeun ngala lauk wanguna jaring pasagi.[1] Sirib katelah ogé tangkul atawa anco ilahar dipaké ngala lauk di balong, situ, rawa, jeung susukan anu caina teu pati jero jeung nyéot.[2] Saméméh dipaké, unggal juru jaringna dicantelkeun heula kana awi pangbatek sangkan mébér tur gampang teuleum ka jero cai.[3] Tuluy awi pangbatekna di pasangkeun kana kuluwung cacangked anu ditalikeun kana gagang (gantar) paranti narik sirib tijero cai.[4]

Gagang paragi ngangkat sirib ti jero cai panjangna kurang leuwih 2 - 4 méter, gedé awi pangbatekna kurang leuwih dua ramo.[5] Jaring sirib ilaharna dijieun tina kantéh atawa nylon .[6] Ukuran carangna (mata jaring) rupa rupa ti mimiti 1.0 cm, 1.25 cm jeung 3.0 cm.[7]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. "Kamus Besar Bahasa Indonesia". kbbi. 2016-01-01. Diakses tanggal 2017-07-24. 
  2. Khairul Amri, Khairuman (2008). Ikan Baung. Jakarta: Gramedia Pustaka Utama. ISBN 9789792237924. 
  3. Lorong, Jalanan, Darah, Jiwa, Pistol (2007). Nafas Terakhir. Selangor: Alaf. ISBN 9789831243244. 
  4. Arshad, Murad (2007). IKAN NILA, Budi Daya dan Prospek Agribisnis. Yogyakarta: Kanisius. ISBN 9789794979419. 
  5. ""Nangkul", Tradisi Tahunan Mencari Ikan". Kompas. 2017-04-25. Diakses tanggal 2017-07-24. 
  6. -, Evawarni (2017). Teknologi tradisional yang berhubungan dengan mata pencaharian di Daik Lingga. Jakarta: University of Wisconsin. ISBN 9789791281485. 
  7. Agus Murtijo, Bambang (2001). Beberapa Metode Pembenihan Ikan Air Tawar. Yogyakarta: Kanisius. ISBN 979-21-0018-0. 
Nulis.jpg