Sasak Raja Fahd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Sasak Raja Fahd
جسر الملك فهد
King Fahd causeway satellite.png
Sasak Raja Fahd ditempo ti angkasa
Koordinat26°10′57″N 50°20′09″E / 26.18250°N 50.33583°E / 26.18250; 50.33583Koordinat: 26°10′57″N 50°20′09″E / 26.18250°N 50.33583°E / 26.18250; 50.33583
Diliwatankandaraan motor
MeuntasanTeluk Bahrain
WewengkonBandéra Bahrain Bahrain,
Bandéra Arab Saudi Saudi Arabia
Ngaran lianSasak Bahrain
Dikelola kuOtoritas Sasak Raja Fahd
Ramatlokawww.kfca.com.sa
Karakteristik
Panjang kasaluruhan25 km (16 mi)
Lébar23 m (75 ft)
Sajarah
Dibuka12 Nopémber 1986
Statistik
TarifSAR 20 (Kandaraan leutik)
SAR 30 (Truk & Beus leutik)
SAR 50 (Beus gedé)
SAR 3 per ton (Truk)
Pamandangan sasak (ka wétan).

Sasak Raja Fahd (Basa Arab: جسر الملك فهد‎, Jisr al-Malik Fahd) nyaéta hiji sasak nu ngahubungkeun Arab Saudi jeung Bahrain. Ide pikeun ngawangun sasak ieu dumasar kana kahayang pikeun ningkatkeun patalian jeung hubungan antara Arab Saudi jeung Bahrain.[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]