Sasak Raja Fahd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sasak Raja Fahd
جسر الملك فهد
Sasak Raja Fahd ditempo ti angkasa
Ngaran lianSasak Bahrain
Diliwatankandaraan motor
MeuntasanTeluk Bahrain
WewengkonBandéra Bahrain Bahrain,
Bandéra Arab Saudi Saudi Arabia
PangurusOtoritas Sasak Raja Fahd
Ramatlokawww.kfca.com.sa
Panjang25 km (16 mi)
Lébar23 m (75 ft)
Dibuka12 Nopémber 1986
TarifSAR 20 (Kandaraan leutik)
SAR 30 (Truk & Beus leutik)
SAR 50 (Beus gedé)
SAR 3 per ton (Truk)
Koordinat26°10′57″N 50°20′09″E / 26.18250°N 50.33583°E / 26.18250; 50.33583Koordinat: 26°10′57″N 50°20′09″E / 26.18250°N 50.33583°E / 26.18250; 50.33583
Pamandangan sasak (ka wétan).

Sasak Raja Fahd (Basa Arab: جسر الملك فهد‎, Jisr al-Malik Fahd) nyaéta hiji sasak nu ngahubungkeun Arab Saudi jeung Bahrain. Ide pikeun ngawangun sasak ieu dumasar kana kahayang pikeun ningkatkeun patalian jeung hubungan antara Arab Saudi jeung Bahrain.[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]