Sasak Raja Fahd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sasak Raja Fahd
جسر الملك فهد
King Fahd causeway satellite.png
Sasak Raja Fahd ditempo ti angkasa
Koordinat26°10′57″N 50°20′09″E / 26.18250°N 50.33583°E / 26.18250; 50.33583Koordinat: 26°10′57″N 50°20′09″E / 26.18250°N 50.33583°E / 26.18250; 50.33583
Diliwatankandaraan motor
MeuntasanTeluk Bahrain
WewengkonBandéra Bahrain Bahrain,
Bandéra Arab Saudi Saudi Arabia
Ngaran lianSasak Bahrain
Dikelola kuOtoritas Sasak Raja Fahd
Ramatlokawww.kfca.com.sa
Karakteristik
Panjang kasaluruhan25 km (16 mi)
Lébar23 m (75 ft)
Sajarah
Dibuka12 Nopémber 1986
Statistik
TarifSAR 20 (Kandaraan leutik)
SAR 30 (Truk & Beus leutik)
SAR 50 (Beus gedé)
SAR 3 per ton (Truk)
Pamandangan sasak (ka wétan).

Sasak Raja Fahd (Basa Arab: جسر الملك فهد‎, Jisr al-Malik Fahd) nyaéta hiji sasak nu ngahubungkeun Arab Saudi jeung Bahrain. Ide pikeun ngawangun sasak ieu dumasar kana kahayang pikeun ningkatkeun patalian jeung hubungan antara Arab Saudi jeung Bahrain.[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]