Situs Batu Kaldé

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Situs Batu Kaldé mangrupa titinggal budaya di daérah basisir nu asalna ti masa Hindu-Buddha (klasik), mangrupa sebaran batu titinggal candi jeung sajumlah arca.[1] Situs Batu Kaldé perenahna di wilayah taman Nasional Pangandaran nu dikokolakeun ku Perhutani Unit III Jawa Barat.[1] Sacara Administratif ieu wilayah téh kaasup Désa Pangandaran, Kacamatan Pangandaran, Kabupatén Ciamis.[1] Ieu situs aya dina kordinat 0742’21,5” LS jeung 10839’27,1” BT (dumasar GPS Garmin) ayana 54 m di luhur permukaan laut.[1] Wilayah kalér wawatesan jeung désa Pananjung, beulah Wétan wawatesan jeung Teluk Pananjung, beulah kidul wawatesan jeung Samudra Indonesia jeung kulon wawatesan jeung teluk Parigi.[1]

Situs Batu Kaldé bisa didatangan ku mobil.[1] Pikeun nepi ka ieu situs ti Ciamis maju ka Pantai Pangandaran kurang leuwih sajauh 70 km jeung leumpang 500 m nu ngajugjug ka kawasan Taman Wisata Pangandaran.[1] Situs Batu Kaldé nempatan taneuh datar salega 75x15m.[1] Di ieu lokasi aya 8 batu buleud, batu-batu laleutik urut candi, umpak, jeung 2 siki arca nu wangunna yoni jeung nandi.[1] Di situs ieu mangrupa titinggal altar dina jaman prasajarah Karajaan Galuh Pangauban.[2]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i http://budparciamis.com/?p=208 Situs Batu Kalde (id) diakses ping 25 Oktober 2011
  2. Tim penyusun.[s.a].Budaya dan Pariwisata.Ciamis:[Disbudpar] Halaman 22.
Nulis.jpg