Steven Seagal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Steven Seagal

Steven Frederic Séagal leuwih dipikawanoh Steven Séagal (gumelar di Lansing, Michigan, Amérika Sarikat, 10 April 1952; umur 67 taun) nyaéta saurang béntang aksi anu kasohor jeung dipikawanoh ku aksi seni béla diri dina adegan-adegan pilemna taun 1988 di Warner Bros[1].

Steven Séagal anak ti papasangan Patricia A. (Duffy), saurang téknisi médis, jeung Samuel Steven Séagal, saurang guru matématika SMA[1]. Aki ti bapana nyaéta imigran Yahudi Rusia, sarta indungna mah katurunan Irlandia[1]. Séagal mimiti diajar seni bela diri sacara cicing-cicing ti umur kurang ti tujuh taun ku palatih kasohor instruktur karaté jeung panulis ogé Fumio Demura, ogé dina taun 1960 mimiti latihan aikido di Orange County, CA, ku instruksi ti Harry Ishisaka[1]. Séagal narima kalulusan mimitina dina taun 1974, satuluyna pindah ka Jepang pikeun neruskeun latihan seni béla diri[1]. Steven kungsi hirup jeung diajar budaya Jepang salila leuwih ti 15 taun jeung ageman spiritualna boga pangaruh anu gedé dina kahirupanna[2]. Mangtaun-taun ngasah kaparigelanna, Steven meunang réngking A jeung 7 dina béla diri Aikido di Jepang sarta dititah ka klien nu beunghar di Los Angeles nalika Steven ngirut panitén broker nu ngawasa Hollywood, Michael Ovitz[1].

Iwal ti perhatian anu ditarima ku manéhna salaku béntang filem, Séagal ogé geus ngirut perhatian média lantaran kahirupanana anu misterius jeung ditatanyakeun[3]. Teu ngan saukur kitu, manéhna disangka boga hubungan jeung CIA, tapi ogé manéhna nimbulkeun kacurigaan dina hal pagawéanna jeung pajoang kamerdékaan Tibét[3].

Filmografi[édit | édit sumber]

  • Code of Honor (2016) minangka Special Forces colonel[4]
  • Absolution InfoAbsolution (2015) minangka John Alexander[4]
  • Gutshot Straight InfoGutshot Straight (2014) minangka Paulie Trunks[4]
  • A Good Man (2014) - VI minangka Alexander[4]
  • Force of Execution InfoForce of Execution (2013) minangka Thomas Douglas[4]
  • Maximum Conviction InfoMaximum Conviction (2012) minangka Cross[4]
  • Sheep Impact (2011) minangka Paul Wieland[4]
  • Machete InfoMachete (2010) minangka Lord Torrez[4]
  • Born to Raise Hell (2010) minangka Robert 'Bobby' Samuels[4]
  • True Justice (2010) - TV minangka Elijah Kane[4]
  • The Keeper (2009) minangka Rolland Sallinger[4]
  • Against the Dark (2009) - VI minangka Tao[4]
  • Pistol Whipped (2008) - VI aka The Marker (International: English title) minangka Matt Conlin[4]
  • Kill Switch (2008) - VI minangka Det. Jacob King[4]
  • The Onion Movie (2008) aka News Movie (UK: DVD title) minangka Cock Puncher[4]
  • Urban Justice (2007) - VI aka Renegade Justice (UK: DVD title) minangka Simon Ballister[4]
  • Once Upon a Time in the Hood (2007) minangka Simon[4]
  • Flight of Fury (2007) - VI minangka John Sands[4]
  • Attack Force (2006) - VI minangka Marshall Lawson[4]
  • Shadow Man (2006) - VI minangka Jack Foster[4]
  • Mercenary (2006) - VI minangka John Seeger[4]
  • Black Dawn (2005) - VI aka Foreigner 2 (International: English title: informal alternative title) minangka Jonathan Cold[4]
  • Today You Die (2005) - VI minangka Harlan Banks[4]
  • Submerged (2005) - VI minangka Chris Cody[4]
  • Into the Sun (2005) minangka Travis Hunter[4]
  • Out of réach (2004) - VI aka Poza zasiegiem (Basa Polandia) minangka William Lancing[4]
  • Clementine (2004) minangka Jack Miller[4]
  • The Foreigner InfoThe Foreigner (2003) aka Cudzoziemiec (Basa Polandia) minangka Jonathan Cold[4]
  • Out for a Kill (2003) - VI minangka Prof. Robert Burns[4]
  • Belly of the Béast (2003) - VI minangka Jake Hopper[4]
  • Half Past Déad (2002) aka Halb tot (Basa Jérman) minangka Sasha Petrochivich[4]
  • Ticker (2001) aka The Other Side of the Law (Basa Pilipina: Judul Basa Inggris) minangka Frank Glass[4]
  • Exit Wounds (2001) minangka Orin Boyd[4]
  • The Patriot (1998) minangka Dr. Wesley McClaren[4]
  • Fire Down Below (1997) minangka Jack Taggart[4]
  • The Glimmer Man (1996) minangka Jack Cole[4]
  • Executive Decision (1996) aka Critical Decision minangka Lt. Colonel Austin Travis[4]
  • Under Siege 2: Dark Territory (1995) aka Under Siege 2 minangka Casey Ryback[4]
  • On Déadly Ground (1994) minangka Forrest Taft[4]
  • Under Siege (1992) aka Piege en haute mer (Basa Perancis) minangka Casey Ryback[4]
  • Out for Justice (1991) minangka Detective Gino Felino Tactical Narcotics Téam NYPD[4]
  • Marked for Déath (1990) aka Screwface minangka John Hatcher[4]
  • Hard to Kill (1990) aka Seven Yéar Storm minangka Det. Mason Storm[4]
  • Above the Law (1988) aka Nico: Above the Law minangka Nico Toscani[4].

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (en) Steven Seagal Biography (diaksés 30 April 2015)
  2. (en)Steven Seagal biography (official) (diaksés 9 Méi 2015)
  3. a b (en) Steven Seagal Biography (diaksés 9 Méi 2015)
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar (en) Best Steven Seagal Movies (diaksés 9 Méi 2015)
Soekarno.jpg