Téténong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Kadaharan dina jero téténong

Téténong nyaéta parabot dapur paragi nyimpen rupa-rupa kadaharan dijieun tina awi nu dianyam, rupana buleud. Supaya kadaharan aman tina gangguan méong atawa ucing jeung tina sabangsaning sasatoan nu sok maling kadaharan di dapur lamun ditingggalkeun ka sawah atawa ka kebon.

Cara Nyieun[édit | édit sumber]

Awina dituar dipilih nu sedeng teu kolot atawa ngora teuing. Diteukteuk saukuran standar téténong, aya nu leutik aya nu sedeng jeung leuwih gedé, terus awi nu geus diteukteuk dibeulah. Sanggeus dibeulah dua tuluy dibeulahan laleutik kira-kira 2 sénti leuwih. Hasil dibeulah laleutik dicacah ipis-ipis saban beulahan nu leutik téa terus dijembréngkeun...jstrna ké diiget-inget heula.

Kungsi nempo[édit | édit sumber]

Kuring kungsi nempokeun baheula aki jeung nini kuring nyieun parabot tina awi sarupaning cécémpéh, dudukuy, giribig, haseupan jeung liana.


Nulis.jpg