Tahu buleud

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tahu buleud

Tahu buleud (Basa Indonésia: tahu bulat) nyaéta hiji jajanan nu diider mangrupa olahan kacang kedelé nu dibentuk jadi mangrupa tahu wagunna buleud. Ari eusina hampos mun digégél téh. Ilaharna ieu tahu buleud téh dijual dina mobil dogong, dijual lima ratusan hijina.[1] Ieu jajanan mingkin kasohor, komona mah ku ciri hasna sora rékaman nu disetél sabot keur ngider. Deuih langsung bijil kaulinan vidio tahu bulat nu bisa dipaénkeun dina android. Kiwari ieu usaha tahu buleud geus sumebar ka sawatara kota, di antara Bogor, Sentul, Jonggol, Cileungsi, Sukabumi, Bandung, Semarang, Solo, Yogyakarta, nepi ka Wonosobo.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Rima News. 2016. Yuk kupas fenomena tahu bulat digoreng dadakan lima ratusan. Diaksés 24 Séptémber 2017.
  2. Tempo. 2016. Bisnis tahu bulat lagi naik daun. Diaksés 24 Séptémber 2017.
Foodlogo2.svg