Taman Nasional Gunung Ciremai

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gunung Ciremai National Park aya kira-kira 50 km kiduleun kota Cirebon di Jawa barat Indonesia. Taman ngalegaan kana Peranan jeung Majalengka kabupatén kiduleun kota Cirebon. Taman lingku Mt Ceremai, gunung aktip, nu puncak pangluhurna di Jawa Barat. Golongan hikers, kaasup pihak siswa, mindeng nanjak puncak sanajan care diperlukeun.

  • Flora: pines (Pinus merkusii), Castanopsis javanica (dipikawanoh sacara lokal salaku Saninten), Randu tiang (Fragraera blumii), Nangsi (Villubrunes rubescens), Macaranga (Macaranga denticulatan), Pasang (Lithocarpus sundaicus), Elaeocarpus (Elaeocarpus stipularis), rupa-rupa spésiés tangkal gbr (Ficus), Ardisia cymosa, jeung Platea latifolia,
  • Fauna: macan tutul, kijang (Muntiacus muntjak atawa Javan muntjac), Echidna (Zaglossus bruijni), monyet (Javan surili), * ngaran pikeun républik cina jeung rupa-rupa spésiés python.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]