Tamara Bleszynski

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Tamara Natalia Christina Mayawati Bleszynski atawa leuwih dipikawanoh ku sebutan Tamara Bleszynski, lahir di Bandung,25 Desember 1974.[1] Tamara Bleszynski anak ti bapa Zbignew Bleszynski urang Polandia jeung ibu Farida Gasik urang Sunda.[2]

Kahirupan Pribadi[édit | édit sumber]

Dina kahirupan pribadina, tamara nikah jeung Teuku Rafli Pasya taun 1997 di Masjidil Haram.[1] Ti pernikahan ieu, lahir Rasya Islamy Pasha taun 4 Pebruari 1999.[1] Tapi pernikahan ieu diakhiri ku pipirakan.[1] Sidang pipirakan Tamara-rafli dimimitian 7 Séptember 2005, tapi kaputusan resmi cerai kaluar dina 1 Pebruari 2006.[1] Awal Pebruari 2010, Tamara Bleszynski dikabarkeun geus nikah jeung Mike Lewis di Bali 2 Pebruari 2010.[1]

Karir[édit | édit sumber]

Widang Seni Peran nyaéta hal anu diminati Tamara ti leuleutik.[2] Ku kituna, nalika sakola di Australia sanggeus SMP, manéhna miluan ekstrakurikuler drama.[2] Lngkah ieu sangkan manéhna miboga dasar akting anu kuat.[2]

Tamara nalika di Australia sok ngajaga sapédah tiap akhir minggu, manéhna dibayar sakitar 10 dolar.[2] Sanggeus meunang gelar sarjana Bisnis Management di St. Bridge College Australia, tamara maén téater jeung ngagabung di Teater Lembaga.[2] Perannya dina saban pementasan ogé beuki dihujani kalayan pujian.[2] Nalika geus di Indonésia, di hiji toko kaset Tamara kapanggih jeung Jay Subijakto, tamara ditawaran jadi modél.[2] Tamara meunang tawaran jadi brand ambassador sabun Lux.[1]

Karya[édit | édit sumber]

Sinetron[édit | édit sumber]

  • Surga Untukmu 2010
  • Cinta Itu Nggak Buta 2010
  • Hikmah 3 2006
  • Hikmah 2 2005
  • Goal 2005
  • Iman 2005
  • Putri Cantik 2004
  • Hikmah 1 2004
  • Ikhlas 2003
  • Opera SMU 2002
  • Do'a Membawa Berkah 2 2002
  • Wah Cantiknya!!! 2001
  • Do'a Membawa Berkah 1 2001
  • Perjalanan 1999
  • Asmara 1978
  • Anakku Terlahir Kembali 2 1997
  • Shangrilla 1996
  • Anakku Terlahir Kembali 1 1996

FTV[édit | édit sumber]

  • Kejar Tayang 2010
  • Menantu Untuk Mamaku 2009
  • Jangan Lari Lagi Diana 2009
  • Cowok Maunya Apa 2009
  • Semua Karena Bu Sonya 2008
  • Iman episode Mayat Penjudi Sulit Dikebumikan 2005
  • Di balik Jendela Astrid 2002

Film[édit | édit sumber]

  • Sang Penari
  • Air Terjun Pengantin
  • Cicakman 2- Planet Hitam
  • The Big Day 2006
  • Issue 2004

Teater Show Jeung Puisi[édit | édit sumber]

  • Julio Caesar (1997)
  • Dengan Kasih Sayang (2002)
  • Musang Berjanggut (2003)
  • Zikir Ramadan (2004)
  • Festival Muharram (2004)
  • Sembuhkan Luka RCTI - Kesaksian Pilu (2005)
  • Melayukah Aku - Nyanyian Rakyat Kecil & Bosan (2007)
  • Pameran Lukisan Barli
  • Pembacaan Puisi Hamka
  • Hari Ibu Indonesian Female All Stars (2001)
  • Malam Takbiran TV7
  • Air Mata Negeriku - Solidaritas Artis Peduli Aceh (2004)
  • HUT-17 Pengajian Babussalam - Ada anak gadis bertanya pada ibunya (2001)
  • LP Anak Tangerang - FPAPAI (2007)
  • Puisi Pertina (2008)
  • HUT RI 57 (2002)
  • Pembacaan Puisi bersama WS. Rendra - PT. Newmont (2006)
  • Indonesia Membaca Rendra - Sajak Sebatang Lisong (2009)
  • Konser Seni "Tentang Perempuan" - Yayasan Dian Sastrowardoyo (2011)

Penghargaan[édit | édit sumber]

  • 2009 Undeniable Béauty ICON 2009 (kapanlagi.com)
  • 2007 Best maké Up Actress at Johny Andréan Award
  • 2005 Most Favorite Actress & modél Awardness
  • 2005 Most favorite actrees for Panasonic Award
  • 2004 Nominasi Aktris Ngetop SCTV Awards
  • 2004 Péople Choice award – The Best Protagonist Actrees 2004 (SWA Magazine)
  • 2004 Péople Choice Award – The Best modél 2004 (SWA Magazine)
  • 2004 Most favorite actrees for Panasonic Award
  • 2001 Nominasi Artis Ngetop di SCTV Award
  • 1989 1st place for Majalah MODE competition in
  • Nominasi Panasonic Awards 2006 sebagai Aktris ‎Terfavorit


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Biografi Tamara (Diakses tanggal 12 November 2011)
  2. a b c d e f g h Tamara Bleszynski (Diakses tanggal 12 November 2011)