Tanggulun, Kadungora, Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Tanggulun
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténGarut
KacamatanKadungora

Tanggulun nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Kadungora, Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat , Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Desa Tanggulun ngagaduhan sababaraha kampung diantawisna:

  1. Tanggulun
  2. Kp. Baeud
  3. Kp. Cirandaka Tonggoh
  4. Kp. Cirandaka Lebak
  5. Kp. Cigadog
  6. Kp. Gajahngambung
  7. Kp. Dangdeur
  8. Kp. Cidadap

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Wates-wates desa Tanggulun:

  • Palih kulon: Desa Mekarbaru (nu kapungkurna masih kacandak ka Tanggulun tapi saking legana nya dimekarkeun)
  • Palih wetan: Desa Katasari
  • Palih kidul: Desa Cisaat
  • Palih kaler: Desa Ciaro (atos kacandak ka Kabupaten Bandung)

Géografis[édit | édit sumber]

Desa Tanggulun masih kaetang perkampungan anu tempatna gugundukan, kampung hiji sareng kampung liana kahalangan ku sawah, walungan, kebon tapi gotong royong antar kampung tetep sae teu kahalangan ku sadayana eta.

Démografi[édit | édit sumber]

Penduduk desa Tanggulun kinten-kinten 10.000 jiwa kalayan perkembangana 2% per taun. Mata pancaharian sadidinten seuseueurna mah tani, pami di persentasekeun:

  1. 78% Tani
  2. 10% Dagang
  3. 5% Wiraswasta
  4. 5% PNS
  5. 2% Lain-Lain

Atikan[édit | édit sumber]

Tanggulun kaetang desa nu berkembang diantawisna di bidang pendidikan nu kaetang lokasina tebih ti pusat kota nu kinten-kinten 20 km, nya lantaran kinten-kinten 2 taunka pengker di Tanggulun ieu aya sakola anu diwangun kalebet sakola Aliyah sareng TK, nya sanaos setatusna yayasan tapi masarakat parantos digampilkeun. Kangge sepuh-sepuh nu murangkalihna bade ngalajengkeun pendidikan ka nu langkung luhur, mudah-mudahan ka payuna di sabudeureun wilayah desa Tanggulun bakal ngadeg universitas.

Angkutan[édit | édit sumber]

Wilayah atanapi lokasi Desa Tanggulun ieu kaetang setrategis kumargi jalan atos raoseun, malah mah aya jalan anu ka Bandung nu ngalangkungan wilayah desa Tanggulun (pami macet di Jalan Cagak, kandaraan seueur nu ngalangkung) sareng nu penting mah pamandangana endah, diapit ku gunung palih kulon Gunung Kaledong, palih wetan Gunung Haruman sareng palih kidul guneng Gede, sawah nu umpak-umpakan, teras transportasi sadidinten masarakat ngangge delman (sado) tapi teu sakedik ogé aya anu ngangge angkot sareng ojeg.

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Bidang pertanian sakedik demi sakedik teras aya peningkatan terutama dina palawija.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Budaya[édit | édit sumber]

Budaya nu aya di Desa Tanggulun masih kaetang lumayan sae, diantawisna masih keneh aya perkumpulan penca silat, kursus jaipongan sareng turun tumurun tukang nyawer masih aya.

Tumbu luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg