Togé goréng

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Togé goréng

Togé goréng nyaéta kadaharan nu asalna ti kota Bogor.[1] Dijieun tina togé, emih, tahu, jeung saos nu ilahar tina campuran tauco, oncom jeung kécap amis.[1] Sanajan ngarana togé goréng, dina prakna mah togé jeung bahan séjéna henteu digoréng tapi di kulub/léob.[2] Ngan bungbuna nu diréndos saméméhna digoréng heula.[2]

Togé goréng kaasup kadaharan/kulinér nu kolot tur heubeul dipiwanoh, sanajan taya catetan nu bisa ngabuktikeun iraha jeung saha nu mimiti nyieun.[1] Ngan waé ieu togé goréng bisa dipastikeun geus aya sababaraha puluh taun katukang, togé goréng kaasup kadaharan jajanan loba didagangkeun sagigirieun di kota Bogor aya ogé kapanggih dijual di Jakarta.[2]"[3] Togé goréng kawentar nepi ka kiwari, malahan presidén Joko Widodo kungsi ngulem salah saurang tukang togé goreng nu kasohor di kota Bogor ka istana. [4]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Bungbu[édit | édit sumber]

Réndos bungbu-bungbu:

Cara nyuieun[édit | édit sumber]

  1. Goréng bungbu beunang ngaréndos nepi ka seungit,tuluy asupkeun oncom jeung cai 300 ml, kocék-kocék nepika ancur oncomna
  2. Asupkeun Bawang daun, saos jeung uyah saperluna
  3. Golakeun cai panas 100 ml, abruskeun togé, emih, jeung tahu nepika leumpeuh
  4. Mangsa geus leumpeuh, tuluy dijait jeung dituhurkeun
  5. Wadahan kana piring saperluna, tuluy cician saos oncom nu tadi geus asak. [5]

Dicutata tina[édit | édit sumber]

  1. a b c Devi Setya Lestari (2017-10-31). Oke Zone https://lifestyle.okezone.com/read/2017/10/31/298/1806010/toge-goreng-bogor-ternyata-adalah-kuliner-legendaris. 
  2. a b c Suprana, Jaya (1997). Kaleidoskopi kelirumologi Easy cooking step by step. Universitas Michigan: Elex Media Komputindo,. p. 111. ISBN 9789792002300. 
  3. Pattiradjawane, Bara (2009). Catatan Dari Balik Dapur Si Tukang Masak Easy cooking step by step. Universitas Michigan: Gagas Media. p. 30. ISBN 9789797803476. 
  4. SILVITA AGMASARI (2017-01-18). "Ini Toge Goreng Legendaris yang Diboyong Jokowi ke Istana Bogor". Kompas. 
  5. "Toge goreng". 2017-11-27. 
Nulis.jpg