Yasunari Kawabata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Yasunari Kawabata dina taun 1951

Yasunari Kawabata, lahir di Osaka, Jepang, tanggal 11 Juni 1899. [1] Kawabata téh sastrawan Jepang munggaran anu kasinugrahan hadiah Nobel dina widang sastra. [1] Ampir taya nu wanoheun di saluareun Jepang mah saméméh narima hadiah Nobel taun 1968. [1] Carpon-carpon jeung novel-novel Kawabata anu nuduhkeun yén Kawabata calakan, témbong umumna dina suasana sedih, nyaritakeun lalakon jalma-jalma anu hanaang ku trésna-asih, séks, atawa hubungan kamanusaan. [1] Kawabata téh anak dokter. [2] Kolotna maot mangsa inyana burey kénéh, saterusna diurus ku ninina ti pihak indung, tur disakolakeun di sakola umum di Jepang.[2] Antara taun 1920 tepi ka 1924 Kawabata nyuprih élmu Universitas Imperial Tokyo, tepi ka nyangking gelar sarjana.[2] Kawabata miluan ngadegkeun Jidai Bungei, publikasi média dina gerakan anyar sastra Jepang modéren.[2] Taun 1959, Kawabata narima medali Goethe di Frankfurt, Jérman. [2] Kawabata tiwas alatan maéhan manéh di Zushi, Jepang dina tanggal 16 April 1972. [1]

Karya-karya Yasunari Kawabata[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s http://www.nndb.com/people/769/000141346/ diaksés tgl 28 Nopémber 2011
  2. a b c d e http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/1968/kawabata-bio.html, diaksés tanggal 28 Nopémber 2011


Nulis.jpg