Osaka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Osaka
大阪市
Lokasi Osaka
Osaka aya di Osaka, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Kansai
Préfektur Osaka
Karakter fisik
Area 222,11 km² (85,8 sq mi)
Populasi (as of 1 Januari, 2007)
     Total 2.636.257
(19.220.000 in Metropolitan Area)
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 34°42′N 135°30′E
Lambang
Tangkal Sakura
Kembang Pansy
Kantor Pamarentahan Osaka
Walikota Kunio Hiramatsu
Alamat 〒530-8201
1-3-20 Nakanoshima, Kita-ku, Ōsaka-shi, Ōsaka-fu
Nomer telpon 06-6208-8181
Ramatloka resmi: Kota Osaka

Kota Osaka (大阪市 Ōsaka-shi?) listen  nyaeta hiji kota di Jepang, aya di muara Walungan Yodo di Basisir Osaka, Wewengkon Kansai di Pulo Utama Honshū.

Kota ieu ngarupakeun ibukota Préféktur Osaka. Disebut kota nomer dua Jepang, Osaka sacara sajarah ngarupakeun ibukota dagang Jepang, tur kiwari nomer dua panggedena di Jepang, wewengkon metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto nomer salapan di dunya, nu populasina is 19,220,000.

Nu narik ti Kota Osaka nyaeta tempat nomer hiji keur beurang ka peuting babandingan populasina nyaeta 141%,[1] nu ngayankinkeun yen Osaka pusat ekonomi jeung dagang. Mangsa peuting populasi nomer tilu di Jepang nyaeta 2.6 juta, sedengkeun beurang ampit 3.7 juta, nomer dua sanggeus Tokyo.[2]

Sacara tradisional, Osaka dianggap "dapur nasional" (天下の台所 tenka no daidokoro?) atawa kota pusat kadaharan Jepang.[3][4][5][6]


Transportasi[édit | sunting sumber]

Udara[édit | sunting sumber]

Bandara Internasional Kansai nyaeta bandara utama: bentuk pulo buatan kotan di basisir Osaka tur ngalayanan Osaka jeung kota-kota sabudeureunna saperti Nara, Kobe, jeung Kyoto. Kansai nyaeta watesan geografi keur wewengkon kulon Honshū sabudeureun Osaka. Bandara dihubungkeun ku bus jeung train ka pusat kota jeung sub urban utama.

Bandara Internasional Osaka, aya di water kota Itami jeung Toyonaka, masih dipake keur penerbangan domestik ka sababaraha wewengkon metropolitan.

Kareta api[édit | sunting sumber]

Sistem Osaka Municipal Subway nyaetea bagean tina sistim transportasi umum di Osaka. Sistim ieu, nomer 8 di dunya dumasar kana jumlah penumpangna, kurang leuwih 912 juta sataun. Salian ti eta, aya jaringan sejen boh JR atawa jalur swasta nu ngahubungkeun ka daerah sub urban jeung Osaka sabudeureunna. Jalur Keihan jeung Hankyu ngahubungkeun ka Kyoto, Jalur Hanshin jeung Hankyu ngahubungkeun ka Kobe, jalur Kintetsu ka Nara jeung Nagoya, sarta jalur Nankai ka Wakayama. 10 juta jiwa di Greater Osaka ngagunakeun kareta keur transportasi utama sapopoena, nomer dua sanggeus Greater Tokyo, sarta leuwih ti United States.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Population Census: I Daytime Population". Statistics Bureau, Ministry of Internal Affairs and Communications. 29 Maret 2002. Diakses pada 28 Maret 2007. 
  2. Counting Special wards of Tokyo, which is not a single incorporated city, for statistical purpose. See the Tokyo article for more information on the definition and makeup of Tokyo.
  3. "Historical Overview, the City of Osaka official homepage". Diakses pada 22 Maret 2007.  Navigate to the equivalent Japanese page (大阪市の歴史 タイムトリップ20,000年 (History of Osaka, A timetrip back 20,000 years))[1] for additional information.
  4. Aprodicio A. Laquian (2005). Beyond metropolis: the planning and governance of Asia's mega-urban regions, 27, Washington, D.C: Woodrow Wilson Center Press.
  5. edited by James L. McClain and Wakita Osamu (1999). Osaka, the merchants' capital of early modern Japan, 67, Ithaca, N.Y: Cornell University Press.
  6. Robert C. Hsu (1999). The MIT encyclopedia of the Japanese economy, 327, Cambridge, Mass: MIT Press.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Osaka di Wikivoyage

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Shadow picture of Osaka Prefecture Osaka Prefecture
Flag of Osaka Prefecture
Cities
Daitō | Fujiidera | Habikino | Hannan | Higashiōsaka | Hirakata | Ibaraki | Ikeda | Izumi | Izumiotsu | Izumisano | Kadoma | Kaizuka | Kashiwara | Katano | Kawachinagano | Kishiwada | Matsubara | Minoh | Moriguchi | Neyagawa | Osaka (capital) | Ōsakasayama | Sakai | Sennan | Settsu | Shijōnawate | Suita | Takaishi | Takatsuki | Tondabayashi | Toyonaka | Yao
Districts
Minamikawachi | Mishima | Senboku | Sennan | Toyono
  See also: Towns and villages by district edit
Nulis.jpg