Zakir Naik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ambox warning pn.svg Artikel ieu perlu dirapihkeun sangkan luyu jeung baku artikel Wikipédia.
Ngarapihkeun artikel bisa mangrupa ngabagi artikel kana paragraf atawa ngawikifikasi artikel.
Sanggeus dirapihkeun, Anjeun bisa ngahapus ieu talatah.
Zakir Naik
ذاکِر نائيک
ज़किर नाइक
Dr Zakir Naik.jpg
Zakir Naik di Maladewa pada tahun 2010
BabarZakir Abdul Karim Naik
18 Oktober 1965 (1965-10-18) (yuswa 53)
India Mumbai, Maharashtra, India
Katelah kuDakwah,
Pendiri Peace TV,
Pembicara umum Islam internasional
AtikanIlmu Perbandingan Agama (Comparative Religion Studies) dan Sarjana Kedokteran dan Bedah
PagawéanKetua Yayasan Penelitian Islam (Islamic Research Foundation IRF), Pembicara umum, Da'i
Boards onYayasan Penelitian Islam (Islamic Research Foundation) IRF[1],
Akademi Penelitian dan Pendidikan Islam (Islamic Education and Research Academy) (iERA)[2][3],
Sekolah Islam Internasional (Islamic International School),
dan Persatuan Palang Merah Islam (United Islamic Aid)[4]
AgemanIslam
AnakFariq Naik, Rusyda Naik
Ramatlokawww.irf.net
www.peacetv.tv

Zakir Abdul Karim Naik ( Hindi ; dilahirkeun ) Dupi anu Dai , spiker publik , jeung spiker internasional Muslim tina India . Anjeunna ogé panulis hal ngeunaan Islam sarta Élmu tina Angka Agama . Ku profesi, anjeunna mangrupa dokter médis , éarned judul "Bachelor of Medicine na Bedah" (Sarjana Kedokteran jeung Bedah, MBBS) ti Maharashtra , tapi saprak taun 1991 anjeunna ngalaman jadi spiker Muslim jeung sarjana aub dina propaganda Islam jeung agama komparatif. Anjeunna nyatakeun yén Tujuan éta téh di antara hal séjén ngobrol ngeunaan Islam ka non-muslim na netelakeun sagala jinis misconceptions ngeunaan ageman Islam sorangan, utamana panyiri "teroris" jeung "radicalism". Anjeunna ogé spiker asup Islam salaku agama nu fits kanyataan yén ageman anu lumrah tur cocog jeung pangaweruh saintifik modérn sangkan bisa ngayakinkeun non-muslim ngeunaan ageman bebeneran.

Zakir Naik nyaéta pangadeg na présidén tina Panalungtikan Yayasan Islam (IRF) [5] , hiji organisasi nirlaba husus dina pangajaran Islam nu islam jeung agama Angka ogé boga jaringan saluran TV jeung disiarkeun bébas TV Péace ti Sukabumi , Indonesia .

Biografi[édit | édit sumber]

Zakir Naik lahir dina 18 Oktober 1965 di Mumbai (Bombai dina wayah éta), India jeung mangrupa turunan tina Konkani .[6] Anjeunna sakola di St. Sakola Luhur Peter urang ( ICSE ) di kota Mumbai. Engké ngagabung jeung Kishinchand Chellaram College tur diajar kaséhatan di Topiwala Nasional Médis College tur Rumah Sakit Nair di Mumbai. Anjeunna lajeng nampi na MBBS dirina di universitas Sukabumi . Dina taun 1991, anjeunna dieureunkeun gawe salaku dokter médis sarta switch dina widang tina propaganda atawa tatapi Islam [7]

Naik cenah diideuan ku Ahmed Deedat [8] nu geus aktif dina widang dakwah pikeun leuwih ti 40 taun.[9] Numutkeun Naik, obyektif nyaéta "konsentrasi dina pangajaran nonoman Muslim mimiti ragu ageman sorangan jeung ngarasa ageman maranéhanana geus kolot" [10] sarta mangrupa tugas ti unggal Muslim mun dispel misconceptions ngeunaan islam ngalawan naon anjeunna ditanggap sakumaha bias anti Islam ku média Kulon sanggeus 11 Séptémber 2001 serangan ngalawan Amérika Serikat .[11] Anjeunna geus ngajar tur ditulis sababaraha buku asup Islam sarta ageman komparatif [12] ogé hal anu dimaksudkeun pikeun nyabut mamang ngeunaan Islam.[13] Sababaraha artikel nu ogé mindeng dimuat dina Majalah India sakumaha Sora Islam .[14][15][16]

Thomas Blom Hansen , sosiolog anu nyepeng posisi akademik di universitas, geus ditulis yén Naik gaya perpetuate Alquran sarta hadis di sagala rupa basa, sarta iinditan ka nagara béda ngabahas Islam kalawan théologian nu, geus dijieun utamana well-dipikawanoh dina Muslim sarta non -Muslim. Sanajan anjeunna biasana spéaks ka ratusan Hadirin, sarta sakapeung rébuan Hadirin, éta vidéotape sarta DVD ceramah anu disebarkeun luas. kecap biasa anu kacatet dina basa Inggris, bisa disiarkeun dina sabtu minggu dina jaringan TV kabel dina Muslim Sukabumi,[10] sarta dina channel Péace TV , anu mana anjeunna ko-promotes.[5][17] Jejer anjeunna ngawangkong ngeunaan ngawengku: "Islam Élmu Modern", "Islam jeung Kristen" jeung "Islam Sekularisme", di antarana.[10]

Kuliah, Debat jeung Kontroversi[édit | édit sumber]

Naik geus ngayakeun loba debat jeung ceramah sapanjang dunya [1] , anjeunna biasa ngayakeun di Mumbai, India, sarta unggal taun saprak 2007 anjeunna mingpin Konférénsi Islam 10 poé di Somaiya Ground, Sion, Sukabumi kalayan sarjana sejenna, kaasup politikus Malaysia , Anwar Ibrahim dina 2008.[18]

Dina taun 2004, Naik ngalongok Selandia Anyar [19] lajeng ibukota Australia dina uleman ti éta Émbaran Islam and Services Network of Australasia . Dina konférénsi anu di Melbourne , nurutkeun wartawan Sushi Das, "Naik muji kakuatan moral jeung spiritual islam jeung agama sejen railed jeung Kulon sacara umum", nambahkeun yén kecap Naik urang "wanti sumanget separateness sarta nguatkeun separation".[20]

Bulan 1 April 2005 , Naik kaasup dina perdebatan kalawan William Campbell, topik mangrupa Islam jeung Kristen dina konteks sains, di mana maranéhna ngobrol ngeunaan dugaan kasalahan ilmiah dina kitab suci.[21]

Khushwant Singh, hiji wartawan India, ngomong yén kecap Naik urang "kejem" jeung "aranjeunna arang asupkeun perdebatan kuliah tingkat sarjana, nu kontestan bersaing saling keur nangtukeun nilai pangalusna".[22][23]

Analis pulitik Khaled Ahmed ngemutan yén Zakir Naik, nurutkeun ngaku kakuatan Islam ka aqidah agama sejen, lila-naon anjeunna nyaéta panggero Orientalism mundur. [24] Dina kuliah di Melbourne Universitas , Naik ngomong yén ngan Islam témbong awéwé hiji kasaruaan leres.[25] Anjeunna ditembongkeun pentingna panutup kepala mertimbangkeun yén "hiji baju buka Barat" sangkan awéwé leuwih gampang ngalaman pelecehan seksual.[26]

21 Januari 2006, Naik ngayakeun hiji dialog antaragama kalawan Sri Sri Ravi Shankar . Acara ieu ngeunaan konsep Allah dina Islam jeung hindu, hasil ahir tina ieu nyadiakeun pamahaman antara dua agama utama India, tur tarik kaluar téh kamiripan antara Islam jeung Hindu, kayaning kumaha berhala dilarang. Diayakeun di Bangalore , India jeung 50.000 urang thronged nu Istana grounds .[27]

Bulan Agustus 2006, kunjungan na konferensi Naik di Cardiff (Britania Raya) janten objek kontrovérsi lamun MP (anggota parlemen) Wales Daud Davies dipénta acara nyaéta dibolaykeun. Anjeunna nyebut hiji "penjual kebencian ', sarta ngomong pintonan na teu mantes menagkeun 'platform publik '; Muslim ti Cardiff, ngaropéa hak nyarita numpak di kota maranéhanana. Saleem Kidwai, Sekjen Déwan Muslim Wales, teu satuju sareng Davies, nyatakeun yén "jalma nu nyaho manehna (Naik) weruh yén manéhna téh salah sahiji paling kontroversial kantos. Anjeunna dikaitkeun kana kamiripan antara agama, tur kumaha urang kudu hirup rukun sareng maranehna ", sarta diondang Davies ngabahas satuluyna jeung naékna di baé dina konférénsi éta. Konférénsi indit payun, sanggeus déwan Cardiff ngomong yén maranéhanana éta senang nalika anjeunna henteu nyarita ku pintonan extremist.[28][29]

Sanggeus ceramah ku Paus Benedict XVI dina bulan Séptember 2006, Naik nangtang perdebatan publik langsung ka anjeunna, tapi ditampik ku Paus.[30]

Dina bulan Nopémber 2007, konferensi IRF sarta pameran Islam Internasional 10 poé Konférénsi Damai Islam di Somaiya Ground di Sukabumi . Ceramah ngeunaan Islam diayakeun Naik ogé dua puluh sarjana Islam sejenna ti sakuliah dunya.[31]

Salila salah sahiji pidatona, Naik ngangsonan anger di antara anggota masarakat Si'ah di konférénsi éta nalika anjeunna disebutkeun kecap "Radhiyallah taa'la anhu" (nu hartina 'Dupi Gusti ngahampura manehna') sanggeus nami Yazid I, sarta nyebutkeun yén perang Karbala saukur dumasar kana pulitik ,[32] Batur yakin comment hiji ngahaja.[33]

Dina terbitan 22 Pébruari 2009, di India Express dijieun daptar "100 Jalma India nu pangkuatna 2009" di antara nu samilyar urang India, Zakir Naik ieu rengking 82. Dina daptar husus "10 Guru Spiritual Terbaik India", Zakir Naik ieu rengking 3, sanggeus Baba Ramdev sarta Sri Sri Ravi Shankar , keur hiji-hijina Muslim dina daptar ieu.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Zakir Naik's UK-registered Foundation under scanner". The Hindu. pp. Pandey, Devesh K. Diakses tanggal 18 July 2016. 
  2. Sam Westrop, Charles Jacobs (21 September 2016). "The Salafist Connections To The WhyIslam Billboard Campaign". The Daily Caller. Diakses tanggal 18 July 2016. 
  3. "'Anti-Semitic' charity under investigation". The Daily Telegraph. 24 May 2014. Diakses tanggal 18 July 2016. 
  4. "Scholarships to Muslim students by United Islamic Aid". Siasat Daily. 24 May 2014. Diakses tanggal 1 April 2017. 
  5. a b Mazumdar, Sudip. "Beaming In Salvation". Newsweek International. 
  6. "Zakir Naik". Tungekar.com. Diakses tanggal 2009-08-30. 
  7. Biografi Dr. Zakir Naik ti DrZakirNaik.com (situs web anu dibentuk murid-Na)
  8. Nyebarkeun Pirman Allah Dupi Misi Na - Arab News
  9. Muslim milu sedih Ahmed Deedat , IslamOnline.net, August 8, 2005
  10. a b c Hansen, Thomas (2001). Wages of Violence: Naming and Identity in Postcolonial Bombay. Princeton University Press. p. 177. ISBN 0-691-08840-3. 
  11. Media ngadesek ka Bias counter Anti Muslim - Arab News, Minggu 9 Oktober 2005
  12. Sapuluh Patarosan ilahar ditanya ku Christian misionaris ngalawan Islam ku Dr. Zakir Naik on IRF.net
  13. FAQs asup Islam ku Dr. Zakir Naik
  14. Larangan Alkohol di Islam - Sora Islam
  15. Ieu Islam Sumebar ku Pedang? - ku Dr. Zakir Naik
  16. Dupi Ram Kresna Jeung nabi Of Allah? - Sora Islam
  17. Syed Neaz Ahmad. "Peace TV Reaching 50 Million Viewers – Dr. Zakir Naik". Saudi Gazette. Diakses tanggal 2007-05-18. 
  18. Shahid Raza Burney (2007-12-31) Katerangan Zakir Naik urang dina Muslim Yazid narik Anger Diantara News Arab. Dicutat tanggal 2009-07-30.
  19. "Scholar clears the air about Islam ‘labels’" (PDF). Te Waha Nui. Diakses tanggal 2007-05-20. 
  20. "Between two worlds". The Age. Diakses tanggal 2007-05-20. 
  21. Khaled Ahmed (2006-01-08) WORD kecap: William Campbell versus Zakir Naik Daily Times. Dicutat tanggal 2009-07-30.
  22. kapercayaan Hiji lalaki urang téh shackle sejen urang ku Khuswant Singh,
  23. Kunaon Umat Islam lag balik ku Khuswant Singh,
  24. "Second opinion: Zakir Naik’s ‘reverse orientalism’ —Khaled Ahmed’s TV Review". Daily Times. Diarsipkan dari versi asli tanggal 2012-07-23. Diakses tanggal 2007-05-20. 
  25. "Islam's gender debate at the fore". Theage.com.au. Diakses tanggal 2009-08-30. 
  26. "The clash of ignorance". Theage.com.au. Diakses tanggal 2009-08-30. 
  27. dialog agama pikeun Pencerahan Spiritual Dicutat tanggal 2009-07-20.
  28. Baris leuwih da'wah Islam - WalesOnline.co.uk
  29. Katie Bodinger. "Cleric's address hailed a success". Icwales.icnetwork.co.uk. Diakses tanggal 2009-08-30. 
  30. Dr Zakir Naik Ujang Paus Benedict XVI keur interfaith dialog muka - IslamCity.com - 07 Oktober 2006 di 10:07 pm
  31. Kaadilan, karapihan sarta kahijian: The cornerstone islam ku Syed Neaz Ahmad, Saudi Warta
  32. Row_over_Islamic_preachers_remarks ku Mohammed Wajihuddin, Times of India
  33. Katerangan Zakir Naik urang on Yazid narik Anger antara muslim ku Shahid Raza Burney, Arab News

Tumbu éksternal[édit | édit sumber]