Buleudan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bangun buleudan kalayan radius r

Dina élmu ukur, buleudan (basa Indonesia: bola) nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku sajumlah bunderan nu teu kaitung nu boga radius sarua panjang sarta museur dina hiji titik anu sarua.

Rumus buleudan[édit | sunting sumber]

Lega beungeut[édit | sunting sumber]

L = 4 \pi r^2 \,

Eusi (volume)[édit | sunting sumber]

V = \frac{4}{3}\pi r^3