Beulahan kupat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Beulahan kupat kalayan rangkay (basa Indonésia: rusuk) s sarta diagonal d

Beulahan kupat nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku opat rangkay anu sarua panjangna, sarta ngabogaan dua pasang juru (sudut) nu teu nyiku anu legana sarua jeung lega juru di hareupeunana.

Beulahan kupat bisa diwangun ku dua sisi tilu sarua suku idéntik anu simétri dina dadampar-dadamparna.

Rumus beulahan kupat[édit | sunting sumber]

Kuriling[édit | sunting sumber]

K = 4\cdot s

Lega[édit | sunting sumber]

L = \tfrac{1}{2} \cdot d1 \cdot d2