Pasagi bener

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Persegi.JPG

Pasagi bener (basa Indonesia: persegi) nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku opat rangkay (basa Indonésia: rusuk) (a) anu sarua panjang sarta ngabogaan opat juru (sudut) anu kabéhanana nyiku.

Rumus pasagi[édit | sunting sumber]

Kuriling[édit | sunting sumber]

K = 4\cdot a

Lega[édit | sunting sumber]

L = a^2

Panjang diagonal[édit | sunting sumber]

d = 2\cdot \sqrt{a}