Kubes

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kubes

Kubes (basa Indonesia: kubus) nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku genep widang sisi anu ngawangun pasagi bener. Kubes ngabogaan 6 sisi, 12 rangkay (basa Indonésia: rusuk) sarta 8 juru (titik sudut). Kubes ogé disebut widang genep boga aturan, sajaba ti éta ogé mangrupakeun bangun husus dina prisma juruopat.

Rumus[édit | sunting sumber]

Lamun variabel s nyaéta panjang sisi kubes, mangka:

Pikeun Rumus
Lega beungeut 6 x s2
Kuriling 12 x s
Eusi (Volume) s3