Langlayangan (élmu ukur)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Langlayangan
kalayan rangkay (basa Indonésia: rusuk) s jeung diagonal d

Langlayangan nyaéta bangun datar dua diménsi anu dibentuk ku dua pasang rangkay (basa Indonésia: rusuk) dimana masing-masing pasanganana sarua panjang sarta saling ngabentuk juru (sudut).

Langlayangan kalayan opat rangkay nu sarua panjang disebut beulahan kupat.

Rumus Langlayangan[édit | sunting sumber]

Kuriling[édit | sunting sumber]

K = 2\cdot s1 + 2\cdot s2

Lega[édit | sunting sumber]

L= \tfrac{1}{2} \cdot D1\cdot D2