Ōgaki, Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Ōgaki
大垣市
Lokasi Ōgaki
Ōgaki aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Area 206,52 km² (79,7 sq mi)
Populasi (as of 1 Mei, 2007)
     Total 162.837
Lokasi 35°22′N 136°37′E
Lambang
Tangkal Cinnamomum camphora
Kembang Satsuki azalea
Kantor Pamarentahan Ōgaki
Walikota Ogawa Bin
Alamat 〒503-8601
Marunouchi, Ōgaki-shi, Gifu-ken
Nomer telpon 0584-81-4111
Ramatloka resmi: Kota Ōgaki

Kota Ōgaki (大垣市 Ōgaki-shi?) nyaéta hiji kota nu aya di Gifu, Jepang.

Dina 31 Agustus, 2005, populasina 154,787 tur kapadetanna 1,940.90 jiwa km². Legana nyaéta 79.75 km².

Kota ieu diadegkuen dina tanggal 1 April, 1918.

Ogaki nyaéta tempat tujuan keur pangarang haiku Matsuo Basho. Unggal bulan Nopember diayakeun féstival Basho.

Geografi[édit | édit sumber]

Wates kota jeung distrik[édit | édit sumber]

Kota-kota nu ngahiji[édit | édit sumber]

  • Bulan April 1918, meunang status kota
  • Bulan April 1928, Distrik Anpachi Desa Kuise Kidul Kido, Minami Isshiki, Kasagi, Kasanui, jeung Gama
  • Bulan Desember 1934, Distrik Anpachi Desa Kuise Kidul
  • Bulan Juni 1935, Distrik Anpachi Desa Tagishima
  • Bulan Juni 1936, Distrik Anpachi Desa Yasui
  • Bulan Pebruari 1940, Distrik Fuwa Desa Urū jeung Shizusato
  • Bulan Oktober 1947, Distrik Fuwa Desa Ayasato jeung Distrik Anpachi Desa Sumoto
  • 1948 Distrik Anpachi Desa Asakusa
  • Bulan Oktober 1948, Distrik Anpachi Desa Kawanami jeung bagéan Desa Maki (Maze)
  • Bulan April 1949, Distrik Anpachi Desa Nakagawa
  • Bulan April 1951, Distrik Anpachi Desa Wagō
  • Bulan Juni 1952, Distrik Anpachi Desa Mitsukoshi
  • Bulan Oktober 1954, Distrik Fuwa Desa Arasaki
  • Bulan September 1967, Distrik Fuwa Kacamatan Akasaka
  • Bulan April 1988, diresmikeun salaku kota sacara konstitusi

Sister Cities, Friendship Cities[édit | édit sumber]

Lembaga atikan[édit | édit sumber]

Universitas, Sekolah Tinggi[édit | édit sumber]

Sekolah Tinggi Kejuruan[édit | édit sumber]

  • Institute for Fashion Studies (IFS)
  • Ogaki Nursing College (moving to Ogaki Medical Association March 31, 2006)
  • International Academy of Media Arts and Sciences (IAMAS)
  • Nihon Information Processing College
  • Nihon General Business College
  • Nihon-Chūō Nursing College Ogaki
  • Nihon-Chūō Gakuen Culinary College

SMA[édit | édit sumber]

Patalimarga[édit | édit sumber]

Kareta Api[édit | édit sumber]

  • Central Japan Railway Company
  • Kintetsu Corporation
    • Jalur Kintetsu Yoro: Stasion Otoba, Stasion Tomoe, Stasion Mino Aoyagi, Stasion Nishi Ogaki, Stasion Ogaki, Stasion Muro, Stasion Kita Ogaki
  • Tarumi Railway Company
    • Tarumi Line: Stasion Ogaki, Stasion Higashi Ogaki
  • Seino Railway (freight railway)
    • Seino Ichihashi Line: Mino Akasaka Station, Otomezaka Station, Saruiwa Station, Ichihashi Station
    • Seino Hirui Line: Mino Akasaka Station, Mino Okubo Station, Hirui Station

Jalan tol jeung nasional[édit | édit sumber]

Tempat kawentar, tempat sajarah, tempat endah[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan