Acung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Acung
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Arales
Kulawarga: Araceae
Génus: Amorphophallus
Spésiés: A. variabilis

Acung (Amorphophallus variabilis) nyaéta salah sahiji spésiés tutuwuhan beuti tina génus Amorphopallus (kembang bangké).[1] Julukan hususvariabilis asalna tina basa latén (rupa-rupa, robah, barobah).[2] Di sababaraha tempat di dunya, tutuwuhan ieu kadang-kadang dikumpulkeun ti alam liar pikeun diala beuti atawa iwungna pikeun di dahar.[3] Sanajan kitu, lamun ngadahar tutuwuhan ieu bisa ngondang bahaya ogé.[1] Sanajan teu disebutkeun sacara spésifik tina spésiés ieu, sabagian gedé tina kulawarga tutuwuhan ieu ngandung kalsium oksalat.[1] Zat ieu ngandung racun jeung lamun didahar, létah jeung genggerong karasa saolah-olah aya ratusan jarum leutik nyareceb.[1] Ngan, kalsium oksalat bakal gampang karecah minangka dimasak ati-ati atawa digaringkeun sapinuhna.[1] Di sababaraha nagara, cara ieu kabuktian ngajadikeun tutuwuhan ieu aman pikeun di dahar.[1]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f (en)Amorphophallus (diakses 4 Pebruari 2016)
  2. (en)Variabilis plant (diakses 4 Pebruari 2016)
  3. (en)Amorphophallus variabilis (diakses 4 Pebruari 2016)
Nulis.jpg