Ajaria

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა
Ach'aris Avt'onomiuri Resp'ublik'a
Républik Otonom Ajaria
Bandéra Ajaria Lambang Ajaria
Location of Ajaria
Location of Ajaria
Peta rinci Ajaria
Ibu kotaBatumi
41°39′N 42°0′E
Basa resmi Géorgia
Grup étnis (2014) 96,04% Géorgia
  1,64% Arménia
  1,10% Rusia
  0,24% Ukraina
  0,17% Yunani
  0,8% nu lian
Pamaréntah
 -  Pupuhu
Pamaréntahan

Levan Varshalomidze
Républik otonom
 -  Bagian ti
Karajaan Géorgia ngahiji

Abad ka-9 
 -  Dikawasaan ku
Kakaisaran Usmaniyah

1614 
 -  Dibéré ka Kakaisaran Rusia 1878 
 -  ROSS Ajaria 1921 
 -  Républik otonom
ti Géorgia

1991 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Sénsus 2014 333.953 
Mata uang Lari (GEL)
Zona wanci UTC (UTC+4)

Ajaria (Basa Géorgia: აჭარა Citakan:IPA-ka), resmina Républik Otonom Ajaria (აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკა Citakan:IPA-ka), nyaéta hiji républik otonom di Géorgia. Ajaria aya di juru kidul-kulon Géorgia.

Ajaria dibagi kana 6 unit administratif:

  1. Kota Batumi
  2. Distrik Keda
  3. Distrik Kobuleti
  4. Distrik Khelvachauri
  5. Distrik Shuakhevi
  6. Distrik Khulo

Tingali ogé[édit | édit sumber]

P blank.svg Portal Portal Portal Portal

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Administrative divisions of Georgia Citakan:Georgian historical regions


Countries.png