Ambokuéh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ambokuéh sok disebut ogé ambokué, nyaéta kadaharan anu mibanda rasa gurih pituin ti kota Bandung.[1] Ambokuéh kaasup jajanan langka alatan anu ngajualna ngan saeutik, kaistiméwaan iéu jajanan taya lian tina rasa nu mangrupa campuran tina dua budaya anu béda (Sunda jeung Tiong hoa).[1]

Ambokuéh dijieun tina rupa-rupa bahan, kayaning: goréng tahu, ngohiong, bonténg, kulub endog, lapciong (sosis babi), jeung ceuli babi (tapi kiwari mah geus aya anu dijieun tina daging sapi).[1] Bungbuna loba dipangaruhan ku budaya Tiong hoa, dijieun tina : siki adas, kayu manis, cengkéh, andaliman, jeung kembang lawang.[1] Mangsa éta bungbu digalokeun baris ngahasilkeun rasa anu beda tinu séjén taya lian: amis, haseum, lada jeung pait.[1]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  • Golakeun cai hérang, brus asupkeun bungbuna, purulukan uyah, kécap amis jeung penyedap saperluna, tuluy galokeun nepi ka liket, di mana geus liket tuluy diangkan pikeun ditiiskeun.[1][2]
  • Keureutan danging sapi anu geus diasakan, bonténg, kulub endog, goréng tahu, jeung sosis, wadahan kana piring.[1]<ref name=ambok>* Bahan-bahan beunang ngeureutan tadi tuluy waé dikucuran bungbu anu tadi dijieun.[1][2]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h "Resep Membuat Ambokueh Khas Bandung Enak dan Lejat". umiresep. 2015-01-01. Diakses tanggal 2017-10-20. 
  2. a b "Bandung, Indonesia : Ambokue". umiresep. 2016-08-27. Diakses tanggal 2017-10-20. 
Nulis.jpg