Amy Adams

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Amy Adams
Adams di San Diégo Comic-Con, 2015
Gumelar Amy Lou Adams
20 Agustus 1974 (1974-08-20) (yuswa 43)
Vicenza, Itali
Kabangsaan Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Pagawéan Aktris, panyanyi
Taun aktip 1995–kiwari
Pasangan Darren Le Gallo (m. 2015)
Murangkalih 1

Amy Lou Adams (gumelar di Vicenza, Itali, 20 Agustus 1974; umur 43 taun) nyaéta saurang aktris jeung panyanyi asal Amérika Sarikat.[1] Amy meunangkeun nominasi Golden Globe Award liwat pilem Disney, Enchanted taun 2007.[2] Amy ngamimitian karirna di dunya pilem ti taun 1999.[2] Amy dipikawanoh suksés liwat peranna dina pilem-pilem Hollywood kayaning Catch Me If You Can, Enchanted, Night at The Museum: Battle of The Smithsonian, jeung Julie & Julia taun 2010.[2] Taun 2008 Amy tunangan jeung aktor Darren Le Gallo sanggeus papacangan ti taun 2001.[2] Taun 2010 Amy ngalahirkeun anak munggaranna nyaéta Aviana Oléa Le Gallo.[2]

Filmografi[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Amy Adams Biography: Actress (1974)". Biography.com. Diakses tanggal 3/13/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak "Profil Selebriti - Amy Adams". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/13/2016. 
Soekarno.jpg