Astrid Kirchherr

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Astrid Kirchherr
Astrid Kirchherr (2010)
Gumelar20 Méi 1938[1][2]
Hamburg, Jerman
Tilar dunya12 Méi 2020 (yuswa 81)
Hamburg, Jerman
PagawéanFotografer, artis
Taun aktip1959−2020
PasanganTunangan Stuart Sutcliffe, sareng dua kali cerai
KolotnaNielsa Kirchherr

Astrid Kirchherr (gumelar 20 Méi 1938 – tilar dunya 12 Méi 2020 dina umur 81 taun) mangrupikeun fotografer sareng seniman Jerman anu kawéntar pikeun pakaitna sareng Beatles (bareng sareng réréncangan na Klaus Voormann jeung Jürgen Vollmer) sareng foto dirina tina anggota aslina band – John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe jeung Pete Best.

Kirchherr patepang seniman Stuart Sutcliffe di bar Kaiserkeller di Hamburg taun 1960, di mana Sutcliffe maénkeun bass sareng Beatles, sareng teras dilaksanakeun anjeunna, sateuacan pupus anjeunna taun 1962. Sanajan Kirchherr nembak pisan sababaraha gambar saatos taun 1967, karya awal tos dipamerkeun di Hamburg, Bremen, London, Liverpool, New York City, Washington, D.C., Tokyo, Vienna. Anjeunna nyebarkeun tilu buku édisi terbatas.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg