Bromin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Brom

Brom (disebut ogé Bromin) nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang Br jeung nomor atom 35.[1] Dina suhu ruangan brom wujudna cairan beureum kacoklatan.[2] Dina bentuk gas, brom warnana sarua (beureum kacoklatan) ari bauna ofensif sarta nyesekkeun mirip bau klorin.[2] Brom mangrupa hiji-hijina unsur non-logam anu bentukna cair dina suhu ruangan sarta gampang nguap dina suhu sarta tekanan standar.[2] Brom kurang aktif dibandingkeun jeung klorin sarta fluorin mah tapi leuwih aktif tinimbang yodium.[2] Brom larut dina palarut organik jeung cai.[rujukan?] Brom mangrupa élemen alami ani bisa kapanggih dina loba bahan anorganik.[2] Tapi, manusa ngasupkeun brom organik ka lingkungan liwat mangrupa-rupa aktivitas.[2] Brom balukar tina aktivitas manusa anu teu kajadian sacara alami poténsial pisan nyumebabkeun karuksakan serius kana kasehatan manusa sarta lingkungan.[2] Dina batuan kerak marcapada, brom alami wujudna minangka uyah bromida.[2] Uyah brom kaakumulasi dina ci laut (85 ppm), nu mana brom biasana diékstrak.[2] Produksi dunya brom diperkirakeun ngaleuwihan 300.000 ton per taun, ku tilu nagara produsen utama nyaéta Amérika Sarikat, Israél, jeung Inggris.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. a b c d e f g h i j "Brom (Br): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/13/2016. 
Nulis.jpg