Buninagara, Bantarujeg, Majalengka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Buninagara
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténMajalengka
KacamatanBantarujeg
Pamaréntahan
 • Nami KuwuEen Lisnawati

Buninagara nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Bantarujeg, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Ceuk kolot baheula yén ngaran Buninagara asal muasalna aya masarakat anu kungsi nyamunikeun barang nagara nyaéta salah sahiji sato (mencek/kijang) anu ditangtayungan ku pamaréntah, ahirna jadi ngaran Buninagara nu asal kecapna tina ngabunikeun barang nagara, kitu cenah.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Lebah kidul wawatesan jeung wilayah Ciamis jeung Tasikmalaya, lebah kaler jeung Kampung Cimanglid désa Wrasari , lebah kulon jeung Kampung Bangbayang désa Bangbayang , ari lebah wetanna mah jeung désa Walasari.

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Bisa dimekarkeun keur daerah wisata Situ Gunung

Pertanian[édit | édit sumber]

Cocog kanggo pelak sasayuran kayaning jagong, cabe, engkol, tomat jsj

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]




Gnome-home.svg