Bursa éfék

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Gedong Bursa Saham New York

Bursa éfék atawa bursa saham nyaéta hiji pasar anu nyambung kalawan pembelian sarta penjualan éfék pausahaan anu geus kadaptar di bursa éta. Bursa éfék kasebut, babarengan kalawan pasar duit mangrupa asal utama permodalan eksternal pikeun pausahaan sarta pamaréntah. Biasana aya hiji lokasi puseur, sahenteuna pikeun catetan, tapi perdagangan kiwari beuki saeutik dikaitkeun kalawan tempat kawas éta, alatan bursa saham modérn kiwari nyaéta raramat éléktronik, anu mikeun kauntungan ti sagi kecepatan sarta waragad transaksi. Alatan pihak pihak anu bertransaksi henteu perlu silih weruh lawan transaksinya, perdagangan dina bursa ngan bisa dipigawé ku saurang anggota, sang pialang saham. Paménta sarta panawaran dina pasar-pasar saham dirojong faktor-faktor anu, kawas halna dina saban pasar leupas, mangaruhan harga saham (tempo pameunteunan saham).

Hiji bursa saham mindeng kali jadi komponén pangpentingna ti hiji pasar saham. Euweuh keharusan pikeun medar saham ngaliwatan bursa saham éta sorangan sarta saham ogé henteu kudu diperdagangkan di bursa kasebut: hal sarupaning ieu dingaranan "off exchange". Pikeun saham anu geus kadaptar perdagangannya kudu dilapor ka bursa ybs.

Panawaran kahiji ti saham ka investor dingaranan pasar perdana atawa pasar primer sarta perdagangan saterusna disebut pasar kadua (sekunder).

Sarat listing (pencatatan saham)[édit | édit sumber]

Pausahaan kudu minuhan sarat hiji bursa saham sangkan saham maranéhanana bisa dilist sarta diperdagangkan di ditu. Ieu alatan saham ieu baris diperjualbelikan tanpa dipariksa kéabsahannya, tanpa Due Diligence deui. Bursa kudu ngalakonan Due Diligence pikeun umum. Contona, sangkan bisa dicatet dina NYSE (Bursa Saham New York), hiji pausahaan kudu geus medar sahenteuna 1 juta saham saharga US$100 juta sarta kudu geus meunangkeun leuwih ti US$10 juta dina tilu taunpamungkas. [1]

Bursa utama di dunya[édit | édit sumber]

[[Berkas:Paternoster Square.jpg|thumb|upright|London, the City of London]] [[Berkas:Photos NewYork1 032.jpg|thumb|upright|New York, New York City]] [[Berkas:Sydney Exchange Centre Entrance.jpg|thumb|upright|Australian Securities Exchange's Sydney Exchange Centre, Sydney]] [[Berkas:Palazzo mezzanotte1.jpg|thumb|upright|Borsa Italiana, Milan]] [[Berkas:TokyoStockExchange1144.jpg|thumb|upright|Tokyo, Tokyo]] [[Berkas:TSXEXCHANGETOWER.jpg|thumb|upright|Toronto, Toronto]] [[Berkas:Boerse Frankfurt front.JPG|thumb|upright|Frankfurt, Frankfurt]] [[Berkas:Palais Brongniart Paris.jpg|thumb|upright|Paris, Paris]] [[Berkas:Zuerich Boerse.jpg|thumb|upright|SWX Swiss Exchange, Zurich]] [[Berkas:Bolsa mexicana de valores.png|thumb|upright|Mexican, Mexico City]]

19 Bursa Éfék Utama Dunya: pér 31 Désémber 2010

Ékonomi Bursa Éfék Kapitalisasi pasar

(Milyar Dolar AS)!! Peunteun Perdagangan (Milyar Dolar AS)

Flag of Amérika Sarikat Amérika Sarikat

Flag of Éropa Éropa|| NYSE Euronext|| 15970|| 19813

Flag of Amérika Sarikat Amérika Sarikat

Flag of Éropa Éropa|| NASDAQ OMX|| 4931|| 13439

Flag of Jepang Jepang Bursa Éfék Tokyo 3827 3787
Flag of Britania Raya Britania Raya Bursa Éfék London 3613 2741
Flag of Cina Cina Bursa Saham Shanghai 2717 4496
Flag of Hong Kong Hong Kong Bursa Éfék Hong Kong 2711 1496
Flag of Kanada Kanada Bursa Éfék Toronto 2170 1368
Flag of India India Bursa Éfék Mumbai 1631 258
Flag of India India Bursa Saham Nasional India 1596 801
Flag of Brasil Brasil BM&F Bovespa 1545 868
Flag of Australia Australia Bursa Éfék Australia 1454 1062
Flag of Jérman Jérman Deutsche BöRSE 1429 1628
Flag of Cina Cina Bursa Saham Shenzhen 1311 3572
Flag of Suis Suis Bursa Éfék Swiss 1229 788
Flag of Spanyol Spanyol Bursa Éfék BME 1171 1360
Citakan:Country data South Koréa Bursa Éfék Koréa 1091 1607
Flag of Rusia Rusia MICEX 949 408
Citakan:Country data South Africa Bursa Saham Johannesburg 925 340

Bursa éfék utama:

Galéri[édit | édit sumber]

Berkas:Bombay Stock Exchange.jpg|Bursa éfék Mumbai Berkas:Boerse Frankfurt front.JPG|Bursa éfék Frankfurt Berkas:Three Exchange Square.JPG|Bursa éfék Hong Kong Berkas:Paternoster Square.jpg|Bursa éfék London Berkas:Bolsamadrid.jpg|Bursa éfék Madrid Berkas:Palazzo_mezzanotte1.jpg|Bursa éfék Milan Berkas:NYC NYSE.jpg|Bursa éfék New York Berkas:Osaka-securities-exchange-01.jpg|Bursa éfék Osaka Berkas:Palais Brongniart Paris.jpg|Bursa éfék Paris Berkas:SãO Paulo Stock Exchange Building.jpg|Bursa éfék SãO Paulo Berkas:Shanghaistockexchange.jpg|Bursa éfék Shanghai Berkas:Zuerich Boerse.jpg|Bursa éfék Swiss Berkas:Sydney Exchange Centre Entrance.jpg|Bursa éfék Sydney Berkas:101.portrait.altonthompson.jpg|Bursa éfék Taiwan Berkas:Toronto_stock_exchange.jpg|Bursa éfék Toronto

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan