Cangkorah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cangkorah wanguna kawas lisung

Cangkorah nyaéta wadah cai paranti nyipuh atawa nyéos beusi beunang meuleum sangkan leuwih teuas jeung seukeut, awét dipakéna henteu gampang mintul atawa miley, wangunna kawas lisung aya ogé anu buleud kawas émbér. Cangkorah salah sahiji pakakas utama di gosali sagigireun ububan (paranti muputan/niup keun angin), parapén (hawu anu pinuh ku areng panas), palu, capit, paron/panahan/(Anvil), jeung sajabana.[1]

Pedaran[édit | édit sumber]

Cangkorah jeung gosali geus dipiwanoh dina mangsa anu kacida heubeulna tisaméméh abad ka-9 mibanda tempat anu penting pikeun nyieun pakakas jeung parabot anu dipikabutuh sapopoé saperti : Pager, péso, pakarang, pakakas tatanén umpamana: arit, parang, pacul, koréd, jeung loba deui pakakas atawa parabot anu dijieun atawa anu dihasilkeun tina bahan beusi .[2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

  1. Piruruhan
  2. Ububan
  3. Paron
  4. Capit

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg