Cilor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Cilor nyaéta salah sahiji jajanan has ti Bandung anu masih kénéh sajenis jeung réngrénganana saperti cilok, cimol, miboga bahan dasar aci, digoréngna dicampurkeun jeung endog.[1] Biasana dipidangkeun maké bungbu palengkeup saos, sambel jeung kécap. aya ogé tambahan lianna saperti maké bungbu bubuk lada atawa kéju.[2] Kiwari ieu jajanan lain saukur jadi kadaharan anu has ti Bandung, tapi geus sumebar ka sakuliah Jawa Kulon jeung Jakarta.[2] Biasana cilor sok dijual di sakola-sakola SD, atawa dijual maké gorobag surung nu biasa nguriling dikampung-kampung.[2] Salian ti rasana nu ngeunah, hargana ogé murah, ku sabab éta cilor téh jadi jajanan kameumeut barudak leutik.[2]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Bahan nu diperlukeun pikeun nyieun cilor, di antarana saperti tarigu, aci, bawang bodas, endog, bungbu bubuk, uyah, jsb.[3] Cara nyieunna mah teu béda jauh jeung nyieun ciréng, tapi keur cilor mah citakna pasagi leutik-leutik.[3] Geus kitu tuluy abuskeun ka cai nu geus ngagolak, mun geus asak, jait.[3] Panaskeun lisah kalapa dina katél atawa citakan bakwan, tuluy asupkeun aci nu geus dikulub tadi, tambahan maké endog nu geus meunang ngocok.[3] Geus kitu mah kari tungguan nepi ka asak.[3]

Tinggali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Resep Cilor Makaroni yang Enak Sekali" (dalam bahasa Indonésia). Widhiaanugrah.com. 2015-11-21. http://widhiaanugrah.com/resep-cilor-makaroni-yang-enak-sekali/#forward. Diakses pada 2017-10-12 
  2. a b c d Safira, Maya. "Cilor dan Cimin, Jajanan SD Populer Berbahan Aci" (dalam bahasa en). detikfood. https://food.detik.com/info-kuliner/d-3413126/cilor-dan-cimin-jajanan-sd-populer-berbahan-aci/2/#news. Diakses pada 2017-11-01 
  3. a b c d e "Resep Cilor (aci telor) oleh Nindy Berliana". Cookpad (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2017-11-01. 
Foodlogo2.svg