Citakan:Kapercayaan Muslim

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mangrupakeun bagian tina séri
Kapercayaan Dasar Muslim


Mosque02.svg
Suni: Rukun Islam

Sahadat - Ngucapkeun kalimah sahadat
Solat - Ngadegkeun solat
Zakat - Ngaluarkeun zakat
Puasa - Puasa di bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekah

Suni: Rukun Iman

Taohid - Percaya kana tunggalna Alloh
Nabi jeung Rosul - Percaya ka para nabi jeung rosul
Kutub - Percaya kana kitab-kitab Allah.
Malaikat - Percaya ka malaikat
Kiamat - Percaya kana poé panungtungan
Qodo jeung Qodar - Percaya kana takdir

Siah: Dua belas Poko Ageman

Taohid - Percaya kana tunggalna Alloh
Adalah - Kaadilan
Nubuwwah - Kanabian
Imamah - Kapamingpinan
Qiyamah - Poé panungtungan

Siah: Dua belas Cabang Ageman

Solat - Solat
Puasa - Puasa dina bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekah
Zakat - Keur fakir miskin
Khums - Saperlima pajeg
Jihad - Perjoangan
Amar-Bil-Ma'rūf - Nitah kana kahadéan
Nahi-Anil-Munkar - Ngalarang kagoréngan
Tawalla - Micinta Ahlul-Baét
Tabarro - Ngajauhan musuh Ahlul-Baét

Siah Ismaili: 7 Rukun

Walayah - Guardianship
Toharoh - Kasucian jeung kaberesihan
Solat - Solat
Zakat - Nyucikeun harta
Puasa - Puasa dina bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekaha
Jihad - Berjoang

Siah Druze: 7 Rukun

Sahadat - Ngucapkeun kalimah sahadat
Solat - Solat
Zakat - Mayar zakat
Puasa - Puasa dina bulan Romadon
Haji - Munggah haji ka Mekah
Walayah - Guardianship
Jihad - Berjoang

Séjénna

Salafi/Khawarij: Tujuh rukun Islam.

Kotak ieu: temposawalaédit