Déblo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Déblo nyaéta kadaharan nu dijieun tina olahan beuti sampeu.[1] Ilahar wujudna baruleud gedéna sakeupeul, aya ogé anu gepéng (kumaha pangaresep).[2] Déblo kaasup kana kadaharan jajanan sok dijual di warung-warung jeung tukang goréngan, bareng jeung combro, bala-bala, ciréng, jeung sajabana.[2] Nyieuna kawilang gampang tur bahan-bahan nu dipakéna ogé loba teu kudu nguyang kanu jauh.[2] Déblo beunang ngagoréng, bisa didahar kitu waé atawa di coélkeun kana sambelnu ngahaja dijieun.[2]

Bahan-bahan[édit | édit sumber]

Cara nyieun[édit | édit sumber]

  • Sampeu beunang mesék dikumbah, tuluy di seupan lilana 20 menit
  • Réndos bungbuna (katuncar, bawang berureum, jeung sajabana)
  • Sampeu beunang nyeupan dibebek nepika lembut, tuluy digalokeun jeung endog, uyah, jeung penyedap saperluna
  • di mana geus liket, adonan dibuleud-buleud sakeupeul sakeupeul
  • Tuluy digoréng nepi ka garing
  • Jait, tuhurkeun, kakara didahar mangsa haneut kénéh.[1]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c "Perkedel singkong/ deblo". cookpad. 2006-01-01. https://cookpad.com/id/resep/2891019-perkedel-singkong-deblo. Diakses pada 2017-11-14 
  2. a b c d Dwblo khas Garut. "Resep Nusantara". Deblo. http://resepnusantara.id/deblo-khas-garut/. Diakses pada 2017-11-18 
Nulis.jpg