Daptar inohong Jérman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ieu daptar inohong Jérman:

Aktor jeung Aktris[édit | édit sumber]

Seniman[édit | édit sumber]

Komponis[édit | édit sumber]

Sutradara[édit | édit sumber]

Kulawarga Karajaan[édit | édit sumber]

Musikus jeung panembang[édit | édit sumber]

Filsuf[édit | édit sumber]

Politikus[édit | édit sumber]

Kanselir Jerman (saméméh PD II)[édit | édit sumber]

Wanci Kakaisaran Jérman ([1871]-[1918]), disebut Reichskanzler, nu hartina Kanselir Féderal. Kanselir ngajabat minangka perdana menteri Kaisar jeung salaku pupuhu Bundesrat, institusi pangluhurna parlemén Jérman. Anjeunna teu dipilih ogé teu mibanda tanggung jawab kana Parlemén (Reichstag). Tapi ditunjuk ku Kaisar.

Kondisi ieu robih dina 29 Oktober 1918 liwat amandemén konstitusi 1871. Tapi, parobihan étu teu mampu nyegah mituna pamberontakan sababaraha poé sanggeusna. Konstitusi anyar Républik Weimar 1919 netepkeun yén Kanselir ditunjuk ku Présidén Jérman, jeung Parlemén boga hak pikeu ngaeureunkeun kanselir atawa menteri. Nyatana mah, loba kabinét di wanci Républik Weimar kapangaruh pisan dina kerjasama Présidén sabab kateupastian kondisi politik di parlemén.

Ebert neruskeun tugas minangkan pupuhu pamaréntahan dina dua bulan ngadeukeut ahir éra Kakaisaran Jérman dina Novémber 1918 jeung mingpin Sidang Nasional dina Pébruari 1919, sanajan heunteu ngajabat minangka Kanselir deui.

Kanselir Républik Weimar 1919:

Kanselir Nazi:

Kanselir Jerman (sanggeus PD II)[édit | édit sumber]

Présidén Jérman[édit | édit sumber]

Politikus di Jérman Wétan[édit | édit sumber]

Inohong Nazi[édit | édit sumber]

Élmuwan jeung Insinyur[édit | édit sumber]

Olahragawan[édit | édit sumber]

Téolog[édit | édit sumber]

Panyerat[édit | édit sumber]

Nu séjén[édit | édit sumber]