Génjér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Génjér
Limnocharis flava
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Monocotyledon
Order: Alismatales
Kulawarga: Alismataceae
Génus: Limnocharis
Spésiés: L. flava
Ngaran binomial
Limnocharis flava
(L.) Buchenau
Sinonim[1]
  • Alisma flavum L.
  • Damasonium flavum (L.) Mill.
  • Limnocharis emarginata Humb. & Bonpl.
  • Limnocharis flava var. indica Buchenau
  • Limnocharis plumieri Rich.

Génjér, Limnocharis flava (Basa Inggris: yellow sawah lettuce, yellow burr head atawa yellow velvetleaf, Basa Jawa: gènjèr, Lao phak khan chong, Tagalog: cebolla de chucho, Basa Thai: ตาลปัตรฤาษี, Kmér: ត្រកៀតប៉ោង, Basa Viétnam: kèo nèo atawa cù nèo) nyaéta spésiés tutuwuhan kembangan akuatik pituin ti Méxiko, Amérika Tengah, Amérika Kidul, Kuba, Haiti, jeung Républik Dominika tapi geus sumebar dialamikeun di pakidulan Asia (India, Sri Langka, Assam, Kamboja, Burma, Thailand, Viétnam, Indonésia, Malaysia, jeung China kidul (Guangdong, Yunnan)).[2][3][4]

Génjér jangkungna bisa nepi ka 50-an cm, tumuwuh ngarungkun. Daunna anu ngajuru tilu jeung watangna anu nyolobong meles teu buluan. Buahna buleud, sikina sumebar kabawa palid ku cai.[5][6]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. The Plant List
  2. "World Checklist of Selected Plant Families: Royal Botanic Gardens, Kew". apps.kew.org (dalam en-GB). Diakses tanggal 2017-01-30. 
  3. "Limnocharis flava in Flora of China @ efloras.org". www.efloras.org. Diakses tanggal 2017-01-30. 
  4. Priyadi, H., Takao, G., Rahmawati, I., Supriyanto, B., Nursal, W. I., Rahman, I. (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6 [1]
  5. (http://www.synergy.co.nz), Synergy International Limited. "issg Database: EcologieLimnocharis flava". www.issg.org. Diakses tanggal 2017-01-30. 
  6. Buchenau, Franz Georg Philipp. 1868. Abhandlungen herausgegeben vom Naturwissenschaftlichen Vereine zu Bremen 2: 2,4. Limnocharis flava

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]