GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
GUAM – Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi
Location of GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi
Nagara anggota GUAM (oranye) sarta panénjo (héjo).
MarkasKiév, Ukraina
Angggota Géorgia, Ukraina, Azerbaijan, Moldova
Pupuhu
 -  Sékrétaris Jéndral Valeri Chechelashvili
Ngadeg2001
Populasi
 -  Perkiraan  2004 63.764.600 
GDP (PPP) Perkiraan 2004
 -  Total 456.173 
 -  Per kapita 7.154 
Ramatloka
guam-organization.org

GUAM Organisasi keur Démokrasi jeung Pamekaran Ékonomi (Basa Romania: GUAM; Basa Azerbaijan: GUAM; Basa Ukraina: ГУАМ; Basa Géorgia: სუამი) nyaéta hiji organisasi régional ti 4 nagara urut Uni Soviét: Géorgia, Ukraina, Azerbaijan, jeung Moldova.

Piagam GUAM ditandatanganan dina hiji patepungan di Yalta dina 6 Juni nepi ka 7 Juni 2001 ku 4 nagara anggota nu ayeuna sarta Uzbékistan, nu mana engké kaluar. Kaayaan Pasamakmuran Nagara-Nagara Merdika nu dipingpin ku Rusia, di Rusia, GUAM kadang katémbong salaku cara pikeun ngalawan pangaruh Rusia di wewengkon-wewengkon éta, sarta salaku bagian ti hiji strategi nu disokong ku Amérika Sarikat.[1]

Anggota[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Axis of Evil Shaping Against Moscow". Kommersant. March 3 2005. Diakses tanggal 2007-04-18. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg