Galatik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Galatik
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Passeriformes
Kulawarga: Estrildidae
Génus: Lonchura
Spésiés: L. oryzivora
Ngaran binomial
Lonchura oryzivora
(Linnaeus, 1758)
Sinonim

Padda oryzivora

Galatik (Padda oryzivora) nyaéta manuk leutik hirup éndemik di Indonesia hususna pulo Jawa jeung Bali.[2] Galatik katelah ogé : Java Finch, Java Rice Finch, Java Sparrow, manuk galatik kawilang leutik, panjang awakna tina pamatuk nepi ka buntut kurang leuwih 5-6 inchi, gerakanna tanginas uclag-aclog tara aya kacapé.[3] Loba anu ngahaja ngingu ieu manuk ku lantaran henteu mikabutuh kandang anu gedé (méakkeun tempat), gampil maraban, tur henteu gampang kaserang panyakit.[3] Sanajan galatik manuk leutik, tapi upama dipiara kalawan tulatén mah ieu manuk bisa hirup 10 taun malahan leuwih.[3] Kiwari ieu manuk geus arang langka katempo hirup liar ku lantaran loba ditaréwakan pikeun dijual.[2]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

  • Manuk galatik bulu awakna hawuk (abu-abu), dina sirahna hideung, pipina bodas.[3]
  • Pamatukna oranyeu semu beureum, sukuna oranyeu béngras, palebah matana dikurilingan ku bulu oranyeu ipis.[3]
  • Kahakanannana sisikian, kacang jeung sayuran.[3]
  • Galatik mah manuk borangan, mangsa miara ieu manuk kudu aya baturna naha sajodo atawa leuwih.[3] Lamun henteu kitu manuk galatik moal betah, gampang nguyung anu antukna paéh.[3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. {{{assessors}}} (2012). "Padda oryzivora". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. International Union for Conservation of Nature. Diakses tanggal 26 November 2013. 
  2. a b J. Whitten, Roehayat Emon Soeriaatmadja (2013). Ecology of Java & Bali. Jakarta: Tuttle Publishing. ISBN 9781462905041. 
  3. a b c d e f g h "Java Finches as Pets". thespruce. 2007-03-28. Diakses tanggal 2017-07-06. 
Nulis.jpg