Garu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Ngagaru sawah

Garu nyaéta parabot tukang tani anu siga wuluku maké papan malang nu di handapna dihuntuan ku kai, ditarikna ku munding.[1] Garu gunana pikeun ngaratakeun leutak bari sakalian ngumpulkeun jukut di sawah nu beunang ngawuluku.[1] Ngaguguntur balong nu loba leutakna sok maké garu anu teu maké huntu bari disedekkeun ka lebah kuluwung.[1] Garu kitu potonganana leutik sarta ditarikna ku leungeun.[1] Garu huntuan sok disebut ogé garu rénténg.[1]

Babagian[édit | édit sumber]

  • Huntu garu dijieunna tina ruyung atawa beusi anu nyocog dina garu, wangunna kawas sisir.[2]
  • cagak nyaéta panahan cacadan anu luhur, paranti diiuk tukang munding.[2]
  • Kokolécéran nyaéta kai nu dipaké mageuhan cacadan anu luhur.[2]
  • Cacadan nyaéta awi nu nyodor ka hareup, anu dipaké narik garu.[2]
  • Pamélét nyaéta awi paranti ngaratakeun taneuh lamun geus lembut.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Danadibrata, R.A. (1 Desember 2009). Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata. Bandung: Kiblat Buku Utama. p. 209. ISBN 9793631937. 
  2. a b c d e Drs. Ahmad Hadi, Dkk (2009). PEPERENIAN. Bandung: Geger Sunten. p. 149. ISBN 97860277841116 Check |isbn= value (bantuan). 
Nulis.jpg