Gimpo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pikeun kagunaan séjén tina Gimpo, tempo Gimpo (disambiguasi).
Gimpo
김포시
Kota
Basa Koréa transkripsi
 • Hangul
 • Hanja
 • Romanisasi nu Dirévisi Gimpo-si
 • McCune-Reischauer Kimp'o-si
Official logo of Gimpo
Emblem of Gimpo
Lokasi di Koréa Kidul
Lokasi di Koréa Kidul
Nagara Bandéra Koréa Kidul Koréa Kidul
Wewengkon Sudogwon
Babagéan administratif 1 eup, 5 myeon, 4 dong
Aréa
 • Total 276,6 km2 (1,068 sq mi)
Populasi (Jun 2013)
 • Total 300.000
 • Dénsitas 1.084,59/km2 (280,910/sq mi)
 • Lentong Seoul

Gimpo nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Wawatesan jeung Incheon, nu babagi sisi muhara Walungan Han di Koréa Kidul, kawas Seoul jeung kota Paju katut Goyang. Koréa Kalér aya di sabrang Walungan Han. Walikota kiwari nyaéta Young-Rok,Yoo. Populasi ieu dayeuh leuwih ti 300,000 nu jadi leuwih ti 71,000 KK.

Bandara Gimpo (saméméhna mah ngaranna Bandara Internasional Kimpo) baheulana perenahna di jero kota, tapi kiwari mah jadi bagéan Seoul. Institusi atikan térsiér perenahna di kota kaasup di antarana Kimpo College katut Universitas Joong-ang Seungga. Aya 27 sakola dasar, 12 sakola panengah, jeung 8 sakola luhur, kaasup Sakola Luhur Basa Deungeun Gimpo. Tilu sakola dasar, dua panengah, katut dua sakola luhur perenahna di kota nu disebut Tongjin.

Sajarah modéren[édit | édit sumber]

Dina taun 1914, county Yangchéon katut Gimpo ngahiji. County Yangchéon misah jadi dua kota (Yangdong katut Yangséo). Dina taun 1958, bandara internasional Yéouido dipindahkeun ka Gimpo. Taun 1963, kota Yangdong katut Yangséo dijadikeun Yeongdeungpo-gu; kaasup bandara Gimpo. Taun 1973, kota Gyéyang katut Ojéong di Buchéon pindah ka Gimpo. Taun 1989, bagéan kota Gyéyang dipasrahkeun ka Incheon, nu ngawatesan Inchéon jeung Séoul kidul kulon.

Statistik[édit | édit sumber]

Gimpo-southkorea-schoolchart.png

Sister cities[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tutumbu luar[édit | édit sumber]

Koordinat: 37°42′0″N 126°36′0″E / 37.70000°N 126.60000°E / 37.70000; 126.60000


Flag-map of South Korea.svg