Harry Potter and the Deathly Hallows - Bagean 1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tulisan ieu ngeunaan pilem. Pikeun novel anu mangrupikeun sumber adaptasi, tingali Harry Potter dan Relikui Kematian.
Artikel ieu ngeunaan bagian pilem 1. Kanggo bagian 2, tingali Harry Potter and the Deathly Hallows – Bagean 2.
Harry Potter and the Deathly Hallows - Bagean I
Sutradara David Yates
Produser David Heyman
David Barron
Panulis Novel:
J.K. Rowling
Skenario:
Steve Kloves
Béntang Daniel Radcliffe
Rupert Grint
Emma Watson
Musik Alexandre Desplat
Orkestra:
Conrad Pope
Lagu Tema:
John Williams
Sinématografi Eduardo Serra
Éditor Mark Day
Distributor Warner Bros.
Tanggal medal 19 Nopémber 2010[1]
Nagara Bandéra Britania Raya United Kingdom
Bandéra Amérika Sarikat Amérika Sarikat
Basa Inggris
Anggaran $250 juta
(Bersama Bagian 2)[2]
Panghasilan kotor $955,417,476
Pilem saméméhna Half-Blood Prince
Pilem sanggeusna The Deathly Hallows Part 2

Harry Potter and the Deathly Hallows - Bagean 1 nyaéta pilem drama fantasi diadaptasi tina novel anu judulna karya anu sami J.K. Rowling. Pilem ieu mangrupikeun pilem anu katujuh sareng akhir tina séri pilem anu populér Harry Potter. Pilem ieu dileupaskeun taun 2010 salaku bagian 1, bari bagian 2. Harry Potter and the Deathly Hallows – Bagean 2 dirilis taun 2011. Pamotretan pilem dimimitian dina Pebruari 2009. Pilem ieu nyaritakeun ngeunaan Harry Potter anu nyoba néang jalan pikeun ngancurkeun kalanggengan Gusti Voldemort, Horcrux. Sekaligus pilem ieu mangrupikeun Half-Blood Prince sareng dituturkeun ku The Deathly Hallows Part 2. Pilem ieu dileupaskeun dina format 3D sareng 2D ogé layar IMAX.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]