Béda révisi "Carita Parahiyangan"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
303 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
'''''Carita Parahiyangan''''' mangrupakeun ngaran hiji [[naskah]] [[Sunda]] nu dijieun kira ahir [[abad ka-16]], nu nyaritakeun sajarah tatar Sunda, utamana ngeunaan kakawasaan [[karajaan Galuh]] jeung [[karajaan Sunda|Sunda]]. Dingaranan ktiu dumasar kana bubuka eusina nu nyebutkeun "''ndéh nihan carita parahiyangan''". Dumasar kana carita nu mungkasna, ieu naskah dijieun dina ahir [[abad ka-16]] atawa awal [[abad ka-17]], nalika kakuatan pulitik Islam saeutik-saeutik geus nyilihan kakawasaan Sunda di [[Pakuan Pajajaran]].
 
==Naskah==
Pamaké anonim

Menu navigasi